SANATATE | Ceaiuri care nu se combină cu medicamente, lapte şi lămâi
Vă prezentăm o listă de ceaiuri care nu se combină cu medicamente, lapte sau lămâi. Consultă interesanta listă de mai jos.
Trăim într-o epocă în care se simte din ce în ce mai mult nevoia de a ne întoarce la natură, invazia medicamentelor în viața noastră a devenit foarte apăsătoare. Oamenii tind să recurgă din nou la grădina Domnului, căci pentru fiecare afecțiune există o plantă. Ceaiurile sunt medicamente naturale incredibil de benefice, dar atunci când nu se combină cu alte substanțe și când sunt consumate în condiții bune.
Ceaiuri care nu se combină cu medicamente
Este bine să știți că în tratarea diverselor boli cu medicamente este indicat să nu folosiți și ceaiuri care nu se combină cu acestea, din cauza efectele nedorite care pot apărea.
Ceaiul negru nu se combină cu medicamente anti anemie, fiind cunoscut ca un ceai foarte bun în diete, el ajută la reglarea tranzitului intestinal și în digestie. Substanțele pe care le conține acest ceai scade absorbția fierului la nivelul intestinelor și poate să fie o combinație periculoasă.
Ceaiul verde nu se combină cu medicamente pentru inimă sau anticoncepționale. Efectele acestui ceai sunt incredibile, recunoscute în toată lumea ca fiind excelente pentru menținerea echilibrului organismului, datorită efectele antioxidante și curative. Cu toate acestea nu este indicat să se combine cu medicamente pentru afecțiuni ca insuficiență cardiacă sau cardiopatie ischemică. Unele pilule contraceptive în combinație cu ceaiul verde pot avea efecte nedorite, deci este bine dacă urmați un tratament cu aceste pilule să întrebați un medic dacă se poate combina cu ceaiul verde.
Ceaiul de sunătoare nu trebuie să lipsească din nicio casă, ajută la liniștire în urma stresului de zi cu zi, este foarte bun chiar pentru anxietate, dar atunci când sunteți răciți nu este bine să beți ceai de sunătoare. De asemenea în combinație cu medicamentele pentru tratarea hipertensiunii nu este indicat, deoarece poate provoca îngustarea vaselor de sânge. Iar în tratamentul de ulcer este bine să evitați ceaiul de sunătoare, pentru că anulează efectele medicamentelor pentru ameliorarea durerilor.
Ceaiul de echinaceea nu se combină în tratamentul pentru boli autoimune, în special diabet tip I, deci pentru răceală sau gripă puteți folosi ceai de măceșe sau cătină, mai degrabă decât ceaiul sau pilulele care conțin echinaceea.
Ceaiul de păducel nu se combină cu medicamentele anti coagulare. Este bun în tratamentul afecțiunilor cardiovasculare, dar nu vă tratați cu ceai de păducel dacă luați pilule anti coagulare.
Ceaiuri care nu se combină cu lapte
Se știe de eficiența ceaiului negru în tratarea bolilor asociate cu inima. Anumite studii au demonstrat că femei și bărbați din Olanda și Statele Unite ale Americii, în urma consumului de ceai negru au avut efecte de ameliorare a bolilor de inimă. Acest lucru nu s-a întâmplat însă și în Marea Britanie, unde ceaiul negru se combină cu laptele.
Alte studii au arătat că laptele reduce potențialul antioxidant al ceaiurilor, bineînțeles, în funcție de grăsimea laptelui și a cantității laptelui în ceai. Un studiu din Germania a demonstrat că laptele din ceaiul negru distruge capacitatea de a proteja împotriva bolilor de inimă. De asemenea, consumul de ceai negru ajută semnificativ la relaxarea arterelor și păstrarea presiunii de sânge cât mai regulat.
Cu siguranță, nu este valabil pentru toate ceaiurile, dar cel mai bine este să folosiți lapte de soia în ceai, așa veți știi sigur că ceaiul va avea efectele benefice așteptate.
Ceaiurile nu se combină cu lămâie
Se pare că ceaiurile nu ar trebui băute cu lămâie. De ce? Ceaiurile conțin aluminiu și adăugând lămâie, care conține acid citric, favorizează absorbția de mai mult aluminiu în organism.
De ce este bine să vă feriți să ingerați aluminiu în cantități mari? Aluminiul ajută la eliberarea unor cantități mari de fier din organism, ajută la scăderea drastică a lipidelor, în combinație cu fluorul devine neurotoxină, aluminiul este asociat cu boli ca Parkinson sau Alzheimer și epuizează lipidele din creier.
Ca o concluzie, ceaiurile pot fi extrem de benefice organismului, dar aveți grijă cum și cu ce le combinați ca să nu aveți alte efecte decât unele pozitive.
Sursa: clicksanatate.ro