SANATATE | Ce simptome ar trebui să îngrijoreze femeile
Stresul, responsabilitățile zilnice și ritmul cotidian alert ne fac, uneori, să pierdem contactul cu propriul corp, iar aici facem referire mai ales la femei, care au deseori obiceiul de a se pune pe locul doi. Iată, așadar, câteva semne care ar putea indica probleme de sănătate în cazul femeilor!
Urinare frecventă
Simți nevoia să urinezi din ce în ce mai des? Acesta poate fi simptomul unei infecții urinare sau al unei cistite, motiv pentru care este bine să consulți medicul pentru un tratament adecvat. De asemenea, este important să cunoști originea infecției urinare pentru a preîntâmpina alte afecțiuni.
Dureri abdominale
Durerile abdominale frecvente și persistente reprezintă unul dintre cele mai periculoase simptome, care în nici un caz nu trebuie trecut cu vederea. Aceste dureri pot fi semnul unei gastrite sau al constipației cronice, problemă de sănătate tot mai des diagnosticată.
Tuse persistentă
Tusea poate fi declanșată de răceli, răgușeală sau pur și simplu prin expunerea prelungită la aerul condiționat. Totodată, cauzele unei tuse persistente pot fi multiple – afecțiuni ale gâtului, polipi, alergii sau chiar boli mai grave, care necesită îngrijirea medicului.
Dificultăți de respirație
Ți se întâmplă deseori să urci scările sau să faci efort și să rămâi fără suflu?Acest lucru nu este neapărat un semn de oboseală, ci poate ascunde afecțiuni cardiace. Totodată, dacă te confrunți cu dureri în piept, mâini și picioare inflamate, trebuie să consulți de urgență un medic.
Insomnie
Episoadele frecvente de insomnie îți pot afecta starea generală de sănătate, întrucât organismul nu are parte de suficientă odihnă. Lipsa somnului afectează și slăbește sistemul imunitar, diminuează funcțiile cognitive, apar probleme de memorie și concentrare, în timp ce sistemul digestiv este și el afectat.
Insomnia este un dușman de temut al sănătății, motiv pentru care trebuie să afli cauzele acestei afecțiuni.
Anxietate
Stresul și stările frecvente de anxietate au un impact cât se poate de negativ asupra sistemului imunitar, ceea ce crește riscul de apariția a unor afecțiuni precum: aciditate stomacală, indigestie, tulburări de somn, tahicardie, hipertensiune arterială etc.