SANATATE | Ce să mănânci ca să nu faci anemie
Una dintre cele mai cunoscute cauze ale anemie este lipsa fierului din organism. Iată ce alimente trebuie să consumi, astfel încât să te asiguri că aduci un aport suficient de fier organismului!
Cimbrul
Știai că aromatul cimbru este o sursă importantă de fier? În 10 grame de cimbru se găsesc 3 miligrame de fier. Așadar, nu evita să folosești cimbru pentru a da gust mâncărurilor tale ori de câte ori ai ocazia.
Ficatul
Ficatul de vită si de pui, cât și rinichii de vită se numără printre alimentele cele mai bogate în fier. Poți consuma câte o porție, de două-trei ori pe săptămână, dacă te confrunți cu deficit de fier în organism.
Carnea roșie
Carnea de vită este o sursă bună de fier. De exemplu, în 100 de grame de carne slabă de vită se găsesc cinci miligrame de fier, de două ori mai mult decât în carnea albă. Cel mai indicat este grătarul de vită, pe care să îl incluzi în alimentaţie cel puţin o dată pe săptămână.
Fructele de mare
O altă sursă importantă de fier sunt fructele de mare. De exemplu, în 100 de grame de scoici se găsesc 15 miligrame de fier. Surse bogate de fier sunt și midiile, dar și stridiile. Și peștele precum tonul, sardinele, dar și heringul sunt o sursă importantă de fier pentru organismul uman.
Ciocolata neagră
Ciocolata care conține mai mult de 70% cacao este, de asemenea, o sursă importantă de fier. Este suficient să mănânci două pătrățele pe zi. Astfel, organismul tău nu doar că nu va duce lipsă de fier, dar tu îți vei satisface și pofta de dulce, fără să abuzezi de dulciuri.
LinteaLintea, mazărea, dar și fasolea sunt, de asemenea, o sursă importantă de fier. Aceste legume sunt garnitura excelentă pentru o friptură de vită, o altă sursă importantă de fier.
Ciupercile
Sunt gustoase, uşor de preparat, conţin proteine şi fier, de aceea ciupercile sunt ideale dacă te confrunţi cu carenţe ale acestui mineral în organism.
Sursa: www.clicksanatate.ro