Sanatate

SANATATE | Ce este și cum se poate trata hipertensiunea arterială cu plante

Hipertensiunea arteriala este un sindrom care apare atunci cand presiunea sistolica si disistolica creste peste valorile normale situate intre 100-140 maxima si 60-90 – minima. Desi de cele mai multe ori hipertensiunea se manifesta ca urmare a unor boli cardiovasculare, de rinichi sau endocrine, ea poate aparea fara o cauza bine definita dar, ca urmare a antecedentelor din familie. Asimptomatica de obicei, hipertensiunea poate avea insa si efecte fizice vizibile, precum ametelile, durerile de cap, tulburari de vedere sau vajaituri in urechi.

Numarul mare, presiunea sistolica este calculat in functie de presiunea sangelui in momentul contractiei inimii, cand sangele este pompat in artere. Numarul mic, este calculat in functie de presiunea sangelui in perioada diastolica, atunci cand inima se relaxeaza in urma contractiei, mai precis, presiunea sangelui in perioada dintre contarctii.

Cresterea presiunii sanguine sistolice sau diastolice mareste riscul aparitiei bolilor cardiovasculare: afectiuni ale inimii, arteroscleroza, riscul atacurilor cerebrale etc. Aceste complicatii ale hipertensiunii apar ca urmare a unei presiuni marite pe o durata lunga de timp de aceea este important sa facem eforturi pentru a stabiliza aceasta presiune inca de la inceput.

Terapii naturiste

Usturoiul – unul dintre cele mai des folosite tratamente impotriva hipertensiunii este cel pe baza de usturoi. Multi consuma usturoiul in mod direct, pe stomacul gol, cate un catel pe zi in fiecare dimineata. Usturoiul poate fi consumat insa si in alcool, amestecand cantitati egale de suc de usturoi sialcool de 40 de grade, in doze de o lingurita de cate doua ori pe zi.

Vascul – cu proprietati antispasmodice si sedative, vascul este si el unul dintre cele mai bune antihipertensive pe care le puteti incerca. Pentru ca vascul poate fi si toxic, va sfatuim sa il administrati cu grija si nu mai mult de 15 zile, cat dureaza un tratament normal. Preparatul este simplu, luati 40-50 de grame de frunze pe care dupa ce le-ati macerat, le amestecati cu un litru de apa. Lasati cateva ore (de preferina o noapte intreaga) dupa care puteti consuma cate un paharel din solutia rezultata in fiecare dimineata.

Mesteacan – frunzele de mesteacan sunt si ele recomandate datorita efectelor diuretice ale acestora. Pentru tratament, preparati o infuzie din 10 grame de frunze la fiecare cana de apa.

Coada calului – la fel ca si frunzele de mesteacan, ceaiul de coada calului este indicat hipertensivilor datorita actiunii sale diuretice. Pentru a prepara solutia, fierbeti 50 de grame de planta uscata vreme de 30 de minute intr-un litru de apa. Se poate consuma cate o cana inainte de fiecare masa. In acelasi mod puteti prepara si consuma si ceaiul de traista ciobanului.

Paducelul – similar vascului, paducelul are o actiune antispasmodica. Totodata el este si un tonic cardiac, diminuand hiperexcitabilitatea sistemului nervos. Pentru administrare puteti prepara o tinctura: lasati la macerat o cana de flori in doua cani de alcool dublu rafinat timp de 15 zile. Solutia rezultata se poate dizolva cate o lingurita pe zi intr-un pahar cu apa si administra inainte de masa.

Sursa: Lyla.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page