Sanatate

SANATATE | Cartoful – medicamentul din cămara ta. Află de ce boli te poate scăpa!

Daca nu ii consumi sub forma de chipsuri sau prajiti, cartofii se numara printre legumele care aduc nenumarate beneficii asupra sanatatii. Coaja cartofului contine nu mai putin de 60 de vitamine, minerale si alte substante benefice pentru organism, potrivit geneticianului american Roy Navarre. Iata ce boli pot fi vindecate cu ajutorul acestei legume, blamata de multe ori pe nedrept.

Util in hipertensiunea arteriala

Cartoful are un continut bogat de potasiu, mineral esential pentru buna functionare a inimii. De aceea, este util persoanelor care sufera de hipertensiune arteriala. Un cartof de 100 de grame asigura 20% din necesarul zilnic de potasiu. Consuma de doua-trei ori pe saptamana cativa cartofi copti la cuptor,  fara sare, caci nu este recomandata peroanelor cu tensiunea marita.

Poti urma si o cura de o luna de zile, timp in care sa bei un pahar cu suc de cartofi, de doua ori pe zi.

Vindeca amigdalita

Unul dintre cele mai apreciate leacuri de pe vremea bunicii impotriva amigdalitei este pe baza de cartofi cruzi. Ai nevoie de doi cartofi de marime potrivita pe care sa-i dai pe razatoare. Pune continutul intr-un tifon si aplica pe zona inflamata, apoi infasorara-te cu o esarfa si lasi sa actioneze aproximativ o ora. Faci acest tratament in fiecare seara, pana la vindecare.

De ajutor in caz de reumatism

In cazul celor care sufera de reumatism, cataplasmele cu cartofi reduc durerea, caci au un puternic efect antiinflamator, datorita antioxidantilor care se gasesc in compozitia acestora. Dai cativa cartofi pe razatoare, ii infasori intr-un tifon si aplici pe zona dureroasa, timp de 30-40 de minute.

Si sucul proaspat de cartof este eficient, deoarece reduce inflamatia articulatiilor. Trebuie insa sa bei doua cani de suc pe zi, timp de o luna.

Ajuta in caz de tulburari de memorie

Problemele de memorie, lipsa de concentrare si oboseala pot fi invinse cu ajutorul sucului de cartofi. Acest efect benefic se datoreaza magneziului, mineral esential pentru buna functionare a memoriei, care se gaseste in proportie de 30% in 100 grame de cartofi.

Pune trei-patru cartofi de marime potrivita intr-un blender, cu tot cu coaja. Bea sucul imediat dupa preparare, deoarece exista pericolul oxidarii, ceea ce inseamna ca poate deveni toxic. Este indicat sa urmezi aceasta cura timp de 30 de zile.

Sursa: sanatate.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page