SANATATE | Beneficiile usturoiului pentru ten, păr și ficat
Usturoiul este printre cele mai vechi legume de cultură din lume, cunoscută de aproximativ 5000-6000 de ani î.H, iar in acest articol incercam sa va aratam care sunt beneficiile usturoiului pentru ten, păr și ficat.
Usturoiul este printre cele mai vechi legume de cultură din lume, cunoscută de aproximativ 5000-6000 de ani î.H. Originar probabil din Iran și Afganistan, în Egiptul Antic, usturoiul era de bază în hrana lucrătorilor care ridicau piramidele de la Ghizeh, având rolul de fortificare și protecție împotriva bolilor.
Folosit în întreaga lume ca un bun antiseptic și vermifug, usturoiul era cel mai bun medicament împotriva epidemiilor de gripă sau alte boli. Încă din Antichitate, usturoiul este considerat un adevărat panaceu (întrebuințat în majoritatea afecțiunilor).
Usturoiul acționează ca antihemoragic, antisclerotic, antibacterian, antihelminitic, anticancerigen.
Beneficiile usturoiului pentru ten
Măștile pentru ten cu usturoi sunt din ce în ce mai folosite, mai ales pentru acnee, coșuri sau alte bubițe neplăcute de pe față. Fiind un excelent antibacterian și antimicrobian, usturoiul este excelent pentru tenul încărcat, acneic. De asemenea, usturoiul este foarte bun pentru negi și herpes și se aplică local cel puțin o săptămână pentru rezultate bune.
Masca din usturoi se face din 8 căței de usturoi, care se curăță bine și se zdrobesc într-un mojar de porțelan sau într-o piuă de lemn. Se pune peste un pic de apă plată sau de izvor. Se poate pune și iaurt sau smântână, să fie naturală. Se pune apoi masca pe zonele cu probleme și se lasă să acționeze 5-10 minute și se clătește cu apă caldă. Dacă apar mâncărimi sau iritații se lasă mai puțin să acționeze. Se face timp de 1-2 săptămâni.
Beneficiile usturoiului pentru păr
Fie că vrei un păr mai sănătos în urma tratamentelor sau vopselei, fie că ai probleme cu căderea părului, măștile de păr în care se adaugă și usturoiul sunt excelente. După ce se zdrobește bine usturoiul, se amestecă cu un pic de ulei de măsline sau ulei de ricin sau ulei de susan. Se freacă bine la rădăcina firelor de păr și se lasă să acționeze toată noaptea acoprit cu un prosop. Dimineața se clătește bine cu oțet și apă (dacă ai apă de ploaie este perfect) sau cu ceai de urzică. Faci asta 1-2 ori pe săptămână și dispar problemele legate de păr – de la cădere la îngrășare rapidă sau mătreață.
Pentru persoanele care sunt pe cale să chelească sau deja au zone netede pe cap, se taie usturoiul în două și se freacă direct pe piele, energic timp de 5 minute. Se acoperă capul cu un prosop și se clătește a doua zi. Important de știut, mirosul dispare greu, de aceea este bine să folosești ceai de urzică.
Se mai poate combină cu gălbenuș de ou pentru strălucire, cu miere pentru hrănirea firelor de păr și cu ceai de frunze și coajă de nuc pentru o culoare naturală de șaten închis foarte frumoasă.
Beneficiile usturoiul pentru ficat
Usturoiul este stimulent al secrețiilor biliare și are efecte carminative, inhibând procesele fermentative din intestin și reabsorbind gazele formate. Usturoiul atenuează colicile provocate de dispepsiile de fermentație.
Usturoiul conține compuși care activează enzimele responsabile cu eliminarea toxinelor din organism. Mai conține și substanțe uleioase cu puternice proprietăți bacteriostatice, ce poartă denumirea de alicină și garlicină, care au rol de protecție a daunelor de la nivelul ficatului.
Capsulele pentru ficat pe bază de usturoi, care se resorb pe cale gastro-intestinală, nu prezintă dezavantajul mirosului neplăcut și sunt foarte eficiente.
Sursa: clicksanatate.ro