SANATATE | Beneficiile sucului de sfeclă
Consumul de suc de sfeclă ajută la întărirea puterii musculare, mai ales la pacienții care suferă de insuficiență cardiacă, arată rezultatele celei mai recente cercetări în domeniu.
Oamenii de știință americani spun că nitrații care se găsesc în cantitate mare în această legumă aduc beneficii când vine vorba de îmbunătățirea puterii musculare.
Pe toată perioada studiului, o parte dintre participanți au primit pentru a consuma suc de sfeclă, în timp ce ceilalți au primit o băutură asemănătoare, dar care nu conținea compușii din sfeclă.
După fiecare etapă de 1-2 săptămâni în care voluntarii consumau aceste sucuri, la cei care beau suc de sfeclă se observa o îmbunătățirea a puterii musculare cu 13% la nivelul genunchiului și nu numai.
La finalul cercetării, participanții din primul grup, cei care consumau suc de sfeclă, observau mai multe beneficii, spre deosebire de cei din celălalt grup.
Beneficiile sucului de sfecla:
„Deși îmbunătățirile privind puterea musculară nu sunt majore, ele sunt mai mult decât vizibile, mai ales în cazul persoanelor care suferă de afecțiuni ale inimii, cum este și cazul insuficienței cardiace. Vom continua cercetările pentru a vedea dacă un consum regulat de suc de sfeclă mai are și alte efecte pozitive, de ajutor în cazul tensiunii arteriale mărite sau a reglării ritmului cardiac“, a afirmat Linda Peterson, profesor în cadrul Școlii de Medicină de la Universitatea din Washington, SUA.
Concluziile studiului au fost publicate în Jurnalul Medical „Circulation: Heart Failure“.