SANATATE | Beneficiile extraordinare ale ceaiului de musetel: calmeaza durerile de stomac si trateaza cistitele
Ce substante active contine ceaiul de musetel
Ceaiul de musetel contine, printre altele, carbohidrati, calciu, magneziu, potasiu, zinc, mangan, fier, acid folic, vitamina A, acid salicilic, vitaminele B1 si C, plus acizi organici. Insumate, toate aceste substante ajuta ceaiul de musetel sa fie anestezic, antioxidant, antiseptic si antiinflamator.
Te ajuta sa dormi mai bine
Daca ai probleme cu somnul, suferi de apnee, ai insomnii sau te trezesti des in timpul noptii, este bine sa bei o cana de ceai de musetel inainte de culcare. Actiunea calmanta si reconfortanta a ceaiului te va ajuta sa-ti scazi nivelul de stres si sa ai un somn adanc si odihnitor.
Combate acneea
Ceaiul de musetel este cunoscut pentru actiunea sa benefica asupra tenului acneic. Daca te confrunti cu acnee, iti recomandam sa-ti stergi fata in fiecare dimineata si seara cu infuzie de musetel, pentru a curata in profunzime porii, dar si pentru a trata inflamatiile deja existente.
De asemenea, de 2-3 ori pe saptamana este indicat sa-ti fac bai de aburi pe baza de ceai de musetel, pentru ca tenul tau sa primeasca nutrienti, productia de sebum sa fie echilibrata, iar porii sa se curete de impuritati.
Imbunatateste digestia
In cazul in care te confrunti cu un tranzit intestinal lent, ai indigestie sau suferi de constipatie, este recomandat sa consumi 2-3 cani de ceai de musetel in fiecare zi. Musetelul este o planta medicinala recunoscuta pentru actiunea benefica asupra procesului digestiv si pentru efectul detoxifiant.
Scade riscul de cancer
Ceaiul de musetel contine o substanta activa numita apigenina, despre care se spune ca poate reduce riscul de cancer la san. Pentru aceasta, este nevoie de un consum regulat de ceai de musetel, dar si de adoptarea unui regim alimentar echilibrat si a unui stil de viata fara excese.
Trateaza afectiunile stomacului
Disconfortul provocat de gastrita, ulcere si gastroenterita poate fi ameliorat cu ajutorul ceaiului de musetel. Pentru ca efectul sa fie cel dorit, este indicat ca alimentele consumate sa fie cat mai usoare, in caz contrar ceaiul de musetel nu va actiona la adevarata sa capacitate.
Trateaza cistitele
Cistitele si infectiile urinare, in general, pot fi tratate cu ajutorul infuziei de musetel. Aceasta se foloseste in cadrul unor spalaturi vaginale zilnice, ca adjuvant in tratamentul medicamentos recomandat de medic.
Calmeaza durerile menstruale
Daca te confrunti cu dureri menstruale puternice, este bine sa stii ca le poti calma cu ceai de musetel. Acesta combate crampele si relaxeaza muschii, astfel incat disconfortul resimtit inaintea si in timpul menstruatiei sa fie mai usor de suportat.
Scade nivelul de colesterol
Printre multe alte beneficii ale ceaiului de musetel pentru sanatate se numara si scaderea nivelului de colesterol. Astfel, arterele se pastreaza curate, iar circulatia sangelui este imbunatatita.
Sursa: www.sanatate.acasa.ro