SANATATE | Beneficiile consumului de chefir
Chefirul conține o explozie de bacterii benefice și drojdii datorită cărora este supranumit și ,,băutura miracol” sau ,,băutura centenarilor”. Obţinut din lapte fermentat, chefirul poate trata probleme de sănătate, de la afecţiuni digestive până la boli infecţioase, precum tuberculoza.Iată, așadar, câteva dintre beneficiile consumului de chefir pentru sănătate!
– poate fi consumat de persoanele intolerante la lactoză
E util persoanelor cu intoleranţă la lactoză. Kefirul conţine o varietate de bacterii despre care se crede că descompun lactoza din stomacul persoanelor care au o deficienţă naturală a enzimei lactice. Astfel, persoanele afectate se pot bucura de acest produs lactat.
– stimulează sistemul imunitar
Chefirul ajută la modularea imunitară pozitivă, necesară pentru a distruge viruşii şi bacteriile care pătrund în organism.
– bogat în vitamine
Chefirul este o sursă bogată de vitamine – B şi K, dar şi de minerale importante precum calciul şi magneziul. Aceşti compuşi nutritivi ajută la reglarea funcţionării tuturor organelor interne.
– întărește sistemul digestiv
Chefirul e o sursă importantă de microorganisme sănătoase, cunoscute sub denumirea de probiotice, care pot ajuta la păstrarea funcţiei digestive în parametri normali. Astfel, consumul de chefir este de mare ajutor în tratamentul diareei, reduce flatulenţa şi reglează digestia.
Folosit în timpul tratamentului cu antibiotice, poate ajuta la refacerea florei intestinale şi poate scădea riscul de diaree.
– previne cancerul de sân
Un studiu publicat în ,,Journal of Medicinal Foods”, în anul 2007, susține despre chefir că poate stopa dezvoltarea celulelor canceroase de la sân.