SANATATE | Beneficiile cireșelor pentru organism
Cireșele sunt fructele momentului și pe lângă faptul că acestea sunt foarte gustoase, ele aduc o mulțime de beneficii organismului.
Chiar dacă abia au ieșit pe piață, cireșele sunt la mare căutare în această perioadă. Aceste fructe au un gust foarte plăcut, ele putând fi consumate atât în stare naturală, cât și în diverse preparate. Pe lângă aroma aparte, cireșele ajută organismul să funcționeze mult mai bine și reprezintă un tratament natural pentru o serie de afecțiuni, potrivit care2.com.
Beneficiile cireșelor pentru organism
1. Protejează împotriva diabetului
Cireșele au un indice glicemic foarte scăzut, ceea ce le transformă în gustarea perfectă, mai ales pentru bolnavii de diabet.
2. Îmbunătățesc calitatea somnului
Consumate înainte de culcare, cireșele au capacitatea de a induce somnul și de a ajuta organismul să se odihnească mult mai bine. Pentru un somn odihnitor, un pahar de suc proaspăt de cireșe reprezintă cea mai bună alegere. Aceasta ar trebui cunsumat cu cel puțin 30 de minute înainte de culcare.
3. Reduc riscul de infarct
Cireșele sunt recunoscute pentru faptul că reușesc să prevină apariția bolilor cardiovasculare. Antocianina, pigmentul care dă cireșelelor culoarea roșie, ajută la o mai bună funcționare a sângelui. Astfel, riscul de infarct scade considerabil.
4. Încetinesc îmbătrânirea pielii
Cireșele sunt bogate în antioxidanți și ajută organismul uman să lupte împotriva radicalilor liberi. Acest lucru încetinește îmbătrânirea pielii și face ca aceasta să își păstreze fermitatea și strălucirea.
Dacă te-ai apucat de sport și te confrunți cu febra musculară, cireșele te pot ajuta să scapi de această problemă.
6. Împiedică dezvoltarea Alzheimer-ului
Bogate în antioxidanți, cireșele ajută creierul uman să funcționeze în parametrii normali și îmbunătățesc memoria. Astfel, acestea reușesc să împiedice dezvoltarea Alzheimer-ului.
Sursa: www.avantaje.ro