Sanatate

SANATATE | Beneficiile ceaiului de gălbenele

Pline de vitamine, steroli, tanini, betacaroten și multe alte substanțe active, gălbenele sunt foarte benefice organismului, având proprietăți antiseptice, antiparazitare, antiinflamatorii și antimicrobiene. Așadar, iată cele mai importante beneficii ale ceaiului de gălbenele.

Gălbenelele sunt flori folosite pentru tratarea diverselor afecțiuni, de la eczeme la arsuri ale pielii și rănilor sau cicatricilor de piele. Mușcăturile de insecte sau alte inflamații ale corpului pot fi prevenite sau tratate cu aceste flori minune.

Pline de vitamine, steroli, tanini, betacaroten și multe alte substanțe active, gălbenele sunt foarte benefice organismului, având proprietăți antiseptice, antiparazitare, antiinflamatorii și antimicrobiene. Așadar, iată cele mai importante beneficii ale ceaiului de gălbenele.

– protejează ficatul și ajută la eliminarea reziduurilor din organism

Ceaiul de gălbenele are efecte depurative și de detoxifiere, fiind o plantă excelentă în protejarea ficatului și altor organe interne. Băut zilnic, acest ceai ajută la eliminarea toxinelor din organism. De altfel, simptomele gastritei, indigestiei sau ulcerului pot fi ameliorate bând ceai de gălbenele. Arsurile stomacale sau dereglările digestive ale copiilor pot fi tratate cu succes cu ceai de gălbenele.

Datorită conținutului bogat de betacaroten, ceaiul de gălbenele are efecte uimitoare asupra sistemului imunitar. Simptomele răcelilor de sezon sunt ameliorate și chiar tratate mult mai rapid dacă se bea ceai de gălbenele cât mai des.

Folosit pentru igiena bucală, ceaiul de gălbenele face minuni când vine vorba de afecțiuni precum gingivita sau alte afecțiuni ale cavității bucale. De altfel, gargara făcută cu ceai de gălbenele pentru durerile în gât de la gripe și răceli este foarte eficientă.

– acțiunea antimicrobiană face minuni pentru iritațiile tenului sau în cazurile grave de mătreață

Ceaiul de gălbenele se folosește și în uz extern pentru eczeme ale pielii, dar este unul dintre cele mai bune ceaiuri folosite pentru cosmetica feței. Poate reduce formarea ridurilor și acțiunea antimicrobiană și antiinflamatorie este excelentă în cazuri de acnee și cicatrici la nivelul tenului. Clătirea părului cu ceai de gălbenele este un remediu excelent pentru mătreață și scalp uscat.

Mai mult, ceaiul de gălbenele se dă și în cele mai grave cazuri de degerături, hemoroizi, micoze, arsuri și chiar cancer de piele.

Pentru tratarea problemelor menstruale, sfatul medicului este absolut necesar. Se cunoaște că are efect de calmare în cazul durerilor menstruale, mai ales la femeile anemice. Compresele cu ceai de gălbenele ajută la ușurarea durerilor și crampelor de la menstră, dar poate ameliora și simptomele afecțiunilor gastro-intestinale.

– tratează cu succes infecțiile vaginale și degerăturile

De altfel, ceaiul de gălbenele nu ar trebui consumat de femeile însărcinate sau cele care alăptează. Persoanele care urmează un tratament pe bază de sedative nu ar trebui să consume ceai de gălbenele.

Gălbenelele calmează iritațiile pielii și ajută la creșterea celulelor noi ale pielii. De altfel, pentru eliminarea reziduurilor fluide din corp, ceaiul de gălbenele este unul dintre cele mai bune.

Cremele și supozitoarele cu gălbenele se recomandă pentru tratarea infecțiilor genitale, iar spălăturile intime externe ajută foarte mult în caz de mâncărimi sau alte simptome neplăcute apărute din cauza bacteriilor.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page