Sanatate

SANATATE | Beneficiile alergatului zilnic

Foarte multă lume consideră că alergatul nu este pentru ei. Asta pentru că, așa cum se întâmplă cu orice domeniu, trebuie evoluat treptat. Alergatul se învață în timp, de la cum să îți miști musculatura, la respirația din timpul alergatului, care este esențială. Iată principalele beneficii ale alergatului zilnic.

Conform medicinei chineze, corpul omenesc se deteriorează, deci îmbătrânește, din cauză că sângele își pierde abilitatea de a-l hrăni și proteja cum trebuie. Măduva osoasă produce globule roșii și un tip de celule albe, însă pe măsură ce înaintăm în vârstă, ea se impurifică și produce din ce în ce mai puține celule folositoare. Dar, dacă învățăm să ne curățăm măduva, aceasta va produce din nou sânge proaspăt și sănătos. Una din căile de a păstra această capacitate a măduvei este mișcarea.

Foarte multă lume consideră că alergatul nu este pentru ei. Asta pentru că, așa cum se întâmplă cu orice domeniu, trebuie evoluat treptat. Alergatul se învață în timp, de la cum să îți miști musculatura, la respirația din timpul alergatului, care este esențială. Astfel că, alergatul zilnic aduce noi și noi modificări ale corpului. Iată principalele beneficii ale alergatului zilnic.

Beneficiile alergatului zilnic – împiedică îmbătrânirea și protejează inima

Alergatul zilnic încurajează organismul să producă mai mult sânge, care are rol de a suplini necesitățile corpului pe durata efortului. Astfel că, din start, protejează inima, împiedică îmbătrânirea producând sânge proaspăt și reduce colesterolul.

Ceea ce este extraordinar este că în timpul efortului, sângele circulă cu viteză mai mare prin anumite capilare, ceea ce înseamnă oxigenarea și nutriția țesuturilor din întregul corp. Un alt beneficiu este că se îmbunătățește și circulația cerebrală, ceea ce înseamnă creșterea performanțelor intelectuale, capacității de memorare și concentrare, deci a unei stări de bine per total.

Alergătorii înrăiți sunt rareori triști sau obosiți, asta pentru că alergatul zilnic reduce nivelul de stres și combate oboseala, implicit depresia și alte afecțiuni psihice cauzate de epuizarea fizică și intelectuală. Printre cei mai fericiți oameni se numără, cu siguranță, persoanele care fac mișcare regulat.

Beneficiile alergatului zilnic – crește stima de sine, optimismul și puterea de concentrare

Alergatul zilnic crește stima de sine, încrederea în propriile puteri, optimismul și previne tulburările comportamentale. Se poate observa foarte ușor că persoanele active sunt mult mai optimiste și fericite decât cele sedentare.

Atletismul este singurul sport despre care se crede că dă dependență. Nu este ceva imposibil, căci alergatul zilnic ajută creierul să elibereze endorfine, hormonul fericirii. De aici și dorința, în timp, de a alerga mereu.

Mai mult decât atât, alergatul arde calorii, deci este cea mai bună metodă de a slăbi rapid și a obține formele bine proporționate, deoarece sunt solicitați cam toți mușchii. În plus, este o metodă foarte plăcută de a slăbi, se poate alerga în natură, ceea ce aduce și o liniște interioară.

Alergatul zilnic reglează metabolismul, prin faptul că reduce hormonii de stres și crește tonusul organismului. Se pare că alergatul întărește sistemul osos și previne osteoporoza, deci este perfect pentru femei.

Beneficiile alergatului zilnic – alungă insomniile și te ajută să slăbești armonios

Persoanele care au probleme cu somnul, vor observa în scurt timp că alergatul le aduce un somn profund de bebeluș, iar nopțile albe vor dispărea din viața lor.

Când te hotărăști să începi să alergi zilnic, ai în vedere câteva detalii importante pentru sănătatea ta. Ai nevoie de somn și odihnă înainte de a depune efort, deci nu neglija acest aspect, altfel apare epuizarea. Înainte de a începe să alergi propriu-zis, ai nevoie de câteva exerciții de întindere a mușchilor, iar după alergare este bine să faci exerciții de relaxare.

Ca să reziști, trebuie să o iei treptat, așadar, nu alerga prea mult din prima, s-ar putea să nu mai vrei să alergi deloc. Când alergi, ține un ritm al respirației, stai cu privirea sus și mișcă brațele corect pe lângă corp. Cel mai bine este să alergi fără însoțitor, ca să poți să-ți găsești propriul ritm, care, în timp, va crește. La final, nu sări peste micul dejun și nu evita să te hidratezi, dacă vrei să pierzi kilogramele în plus, acestea vor dispărea cu timpul.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page