Sanatate

SANATATE | “Bacteriile bune” care lupta cu bolile. Iata in ce produse se gasesc!

Probioticele sunt niste bacterii benefice care populeaza tractul gastro-intestinal. Ele au numeroase functii benefice pentru organism, protejandu-l de boli, dar ajuta si la intarirea si protejarea sistemului imunitar, mai ales dupa un tratament cu antibiotice.

Peste 400 de bacterii in sistemul digestiv

Sistemul gastro-intestinal contine peste 400 de tipuri de bacterii, insa, potrivit unui studiu realizat recent de Institutul National de Sanatate pentru probiotice si terapie nutritionala, doar doua tulpini de probiotice ajuta la protejarea sistemului imunitar, L. acidophilus and L. casei.

Probioticele mentin ordinea in sistemul digestiv

Alimentele aduc cu ele, odata cu vitaminele si mineralele, si toxine sau alti virusi in corp. In acest caz, probioticele sunt esentiale pentru mentinerea unui echilibru in sistemul digestiv in vederea reducerii inmultirii bacteriilor rele. Studiile recente au aratat ca probioticele pot fi de mare ajutor pentru tratarea unor afectiuni gastro-intestinale, inclusiv gastroenterita, diaree, sindrom de colon iritabil si boli inflamatorii intestinale.

In plus, probioticele distrug bacteriile rele care intra in intestinul subtire inainte ca acestea sa ajunga in organism si sa dea nastere unor afectiuni severe. Cercetatorii au demonstrat, de asemenea, ca micutii cu varste cuprinse intre 1-6 ani, care au consumat lapte cu probiotice au racit mult mai putin decat cei care au fost hraniti cu lapte normal.

Probioticele ajuta la echilibrarea bacteriilor in organism

In cazul unui tratament cu antibiotice, de obicei sunt distruse atat bacteriile bune, cat si cele rele din organism, dand nastere efectului de drojdie de bere, care poate provoca infectii secundare. Pentru a ajuta organismul sa echilibreze organismul pentru a putea lupta cu bolile, acesta are nevoie de probiotice, care restaureaza rapid imunitatea.

Surse din care procuri probiotice

Suplimentele alimentare, alimentele fermentate si produsele lactate, care sunt imbogatite cu Lactobacillus, sunt cele mai bogate surse de probiotice. Cu toate acestea, un studiu publicat recent sugereaza ca un consum regulat de iaurt sau lapte batut creste numarul bacteriilor benefice, insa nu suficient, de aceea este necesar suplimentarea acestora.
Sursa: www.sanatate.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page