Sanatate

SANATATE | Argila, bună pentru sănătate şi frumuseţe

În funcţie de sortiment, albă, galbenă, roşie, verde şi gri, argila poate fi un tratament adjuvant pentru diferite afecţiuni. De asemenea, argila este indicată şi în măşti cosmetice.

Argila albă, bună pentru stomac

Sortimentul de argilă albă este bogat în silicaţi de aluminiu şi este recomandat, sub formă de pulbere care se presară peste infecţiile cutanate pentru efectul cicatrizant. Dar cea mai importantă indicaţie pentru argila albă este aceea de pansament gastric şi de absorbant al gazelor din intestin. Mai mult, smectita, un silicat dublu de aluminiu şi magneziu, preparat din argilă albă distruge micorbii din tubul digestiv. Când este dizolvată în apă, această pulbere are efect antidiareic prelungit şi absoarbe substanţele toxice din stomac.

Frumuseţea cu argilă roşie se ţine

Măştile pentru faţă şi decolteu pe bază de argilă roşie, cunoscută şi sub numele de bentonită exfoliază cu delicateţe pielea, dar în acelaşi timp au şi efect antirid pentru că remineralizează tegumentul şi ajută la regenerarea ţesutului. Pe lângă încetinirea procesului de îmbătrânire, argila roşie este şi un bun antiacid, prin urmare combate aciditatea gastrică.

Dezinfectează rănile cu argilă verde!

Acest tip de argilă este bogat în săruri de magneziu şi de calciu, absoarbe umezeala produsă de răni şi previne în acest fel infecţiile, dar dă rezultatea bune şi în alte tipuri de inflamaţii precum cele hemoroidale. În cosmetică, argila verde poate fi utilă pentru tratarea tenurilor grase cu tendinţe acneice. Eficienţa măştilor cosmetice pe bază de argilă verde poate fi crescută dacă acestea sunt preparate în amestec cu tărâţe de grâu sau cu fructe.

Apa de argilă detoxifică organismul

O soluţie din argilă şi apă purificată este recomandată pentru tratarea afecţiunilor gastrice, dar şi pentru detoxifierea organismului. Poţi obţine o astfel de soluţie dintr-o linguriţă de argilă pe care o amesteci cu apă fiartă şi răcită. Trebuie să laşi soluţia neatinsă până a doua zi dimineaţă. Cura va dura 12 zile, iar în primele şapte va trebui să bei doar apa limpede din pahar, înainte de fiecare masă. În următoarele zile va trebui să amesteci conţinutul paharului şi să bei întreaga soluţie, cu sedimentul de argilă cu tot. Efectul constă în detoxifierea profundă a organismului, deoarece argila elimină toxinele din corp.

Singurele containdicaţii cunoscute ale curelor cu argilă sunt pentru bolnavii cu afecţiuni renale şi pentru femeile gravide.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page