Sanatate

SANATATE | Alimentele vii, sursa de bacterii benefice

Branzeturile, iaurturile, laptele batut sau drojdia de bere sunt doar cateva dintre alimentele vii care nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Pentru absorbtia acestor alimente in organism si dezvoltarea de bacterii benefice pentru organism, introdu in dieta si miere, fructe si legume proaspete. 

Ce sunt alimentele vii
Alimentele vii sau probiotice contin cantitati mari de bacterii benefice organismului uman. Aceste bacterii sunt similare celor pe care le contin intestinele umane. Cele mai multe alimente vii sau probiotice sunt fermentate partial. Exista insa si o serie de alimente care nu sunt probiotice, dar care ajuta la dezvoltarea bacteriilor bune in intestine. Oamenii folosesc in general alimente vii pentru a preveni sau trata anumite afectiuni.

Care sunt alimentele vii
Alimentele vii sau probiotice contin microorganisme care ajuta la mentinerea sanatatii si suplimenteaza flora de la nivelul mucoaselor. Branzeturile proaspete, iaurturile, laptele batut sau drojdia de bere sunt cateva ditnre alimentele care contin bacterii benefice.

Iaurtul este cel mai cunoscut aliment viu. Acesta contine cantitati mari de bacterii bune, care ajuta digestia. Atunci cand cumperi iaurt trebuie sa te uiti insa pe eticheta sa vezi daca contine culturi de bacterii. Exista si unele tipuri de iaurturi care nu sunt probiotice.

Zerul este un alt aliment viu, care contine cantitati mari de bacterii benefice. Zerul nu este insa pe placul multora, din cauza gustului. Il poti insa combina cu alte alimente sau fructe.

Kefirul este este o bautura din lapte fermentat. Este preparat prin introducerea granulelor de kefir in lapte de vaca, capra sau oaie. Kefirul lasat prea mult la fermentat mareste continutul de acid folic. In timp ce unele persoane prefera sa bea kefirul simplu, multi il considera prea acru si prefera sa adauge fructe sau miere.

Drojdia de bere este un alt aliment viu. Drojdia de bere este un produs secundar din industria de bere. Absoarbe vitamine si nutrienti de la celelalte ingrediente folosite in procesul de preparare al berii. Drojdia de bere contine numeroase vitamine si nutrientii extrem de benefici pentru sanatate. Drojdia de bere produce aminoacizi, contine toate vitaminele din complexul B, calciu, magneziu, fosfor si seleniu.

De asemenea, exista o serie de alimente care contribuie la dezoltarea de bacterii benefice in organism. Printre acestea se numara mierea, fructele, otetul de mere, faina integrala sau rosiile.

Beneficiile consumului de alimente vii
Lumea este plina de microorganisme, la fel si organismul uman. Bacteriile bune sunt esentiale pentru dezvoltarea corecta a sistemului imunitar. Acesta protejeaza organismul de bateriile “rele”, care pot cauza diverse afectiuni. De asemenea, alimentele vii ajuta la digestia si absorbtia vitaminelor si nutrientilor.

Bacteriile benefice organismului sunt insa elimitate din organism. Astfel, antibioticele omoara bacteriile bune din intestine. De asemenea, bacteriile bune sunt eliminate din organism daca suferi de diaree, indigestie, ulcer, colita, infectie cu Helicobacter pylori, carii dentare, infectii vaginale, infectii respiratorii sau stomacale.

Consumul de alimente vii aduce numeroase beneficii organismului uman. Astfel, probioticele previn si trateaza diarea, infectiile urinare, eczemele. Probioticele impirdica formarea de bacterii “rele” care pot cauza numeroase afectiuni. Sintetizeaza vitaminele, in special vitaminele complexului B. Probioticele sunt indicate pentru cei care sufera de intoleranta la lactoza. De asemenea, previn alergiile si ajuta la intarirea sistemului imunitar.

Probioticele imbunatatesc flora intestinala, scad riscul cancerului de colon, inlatura respiratia urat mirositoare si detoxifiaza colonul.

Sursa: www.sanatate.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page