SANATATE | Alimentele pe care trebuie să le consumăm pentru o inimă sănătoasă
Dacă vă construiți dieta consumând alimentele nutritive corecte, atunci puteți avea o inimă mai sănătoasă fără să îți dai seama.
Bolile de inimă sunt una dintre principalele cauze de deces în Australia, așa că dieteticianul Susie Burrell a enumerat alimentele de zi cu zi care vă ajuta să vă mențineți sănătatea.
“Ar putea fi o dieta sau un angajament pentru a face exercitii mai mult sau chiar renunțarea la fumat – orice schimbare mică vă ajută să vă mențineți mai sănătos și să reduceți riscul de apariție a bolilor de inimă”.
Mai multe fructe și legume proaspete
Fructele și legumele precum bananele, spanacul, broccoli, cartofii dulci și castraveții sunt pline de potasiu și o dietă bogată în potasiu este legată de scăderea tensiunii arteriale și de un risc redus de apariție a bolilor de inimă. Încercați să mâncați câteva bucăți de fructe și două până la trei porții de legume în fiecare zi.
Adăugați o mână de nuci
Nucile sunt o sursă bogată de grăsimi esențiale. Nucile românești sunt în special bogate în grăsimi omega 3, ceea ce le face deosebit de bune pentru inimă.
Cheia este să ne oprim la o singură mână de nuci întrucât consumul unei porții de fructe cu coajă lemnoasă în fiecare zi este legată de un risc redus al bolilor cardiace, datorită arterelor mai sănătoase și unor rații de grăsimi mai bune.
Nu uitați de fibre
Fibrele dietetice joacă un rol important în reglarea grăsimilor din sângele nostru. Fibrele care se găsesc în ovăz, fasole și fructe, inclusiv mere și banane, sunt cunoscute pentru scăderea colesterolului LDL sau a colesterolului “rău” în sânge.
Din acest motiv, obtinerea de fibre prin includerea de cereale integrale, leguminoase și fructe in dieta zilnică este o opțiune ușoară pentru a ajuta la îmbunătățirea sănătății inimii.
Grăsimile naturale
Când consumați majoritatea grăsimilor din surse naturale cum ar fi: ulei de măsline de calitate, nuci, semințe, avocado și reducerea aportului de grăsimi procesate din alimente prăjite și alimente gustoase de slabă calitate, veți fi pe cale să țineți echilibrul corect al grăsimii în corp.
Acest lucru actionează în mod natural pentru a reducerea inflamațiilor din organism, care, la rândul său, scade riscul bolilor de inimă.
Nu ocoliți peștele
Peștele este bun pentru noi, numai somonul, tonul proaspăt și sardinele conțin cantități relativ mari de grăsimi omega 3.
Din acest motiv, consumul peștelui este una dintre cele mai ușoare căi pentru a crește consumul de omega 3 și pentru a obține beneficiile pentru sănătatea inimii.