Sanatate

SANATATE | Alimentele care-ți protejează ficatul

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe ale corpului uman, funcția sa principală fiind aceea de eliminare a toxinelor care se acumulează în organism, în așa fel încât celelalte organe să funcționeze la capacitate optimă.

Consumul excesiv de alimente procesate, alcoolul, produsele chimice, poluarea și alți factori suprasolicită ficatul, încărcându-l cu toxine, astfel că el nu funcționează întotdeauna corect. Iată, așadar, câteva remedii naturale care ajută la curățarea ficatului!

Sfaturi pentru curățarea ficatului: apă cu lămâie

Un pahar de apă călduță cu lămâie consumat în fiecare dimineață, pe stomacul gol, elimină toxinele din ficat, stimulează metabolismul și ajută digestia, evitându-se, astfel, constipația.

Sfaturi pentru curățarea ficatului: avocado

Fructul de avocado este considerat una dintre cele mai bune surse de grăsimi sănătoase, fiind un bun protector al ficatului. Un studiu efectuat în Japonia a arătat că consumul de avocado împiedică ficatul să acumuleze toxine.

Sfaturi pentru curățarea ficatului: nu uita de hidratare

Unul dintre cele mai bune remedii pentru protejarea ficatului este consumul de apă, între șase și opt pahare zilnic, cel puțin. În plus, o hidratare corespunzătoare a corpului permite, de asemenea, curățarea rinichilor.

Sfaturi pentru curățarea ficatului: evită alimentele procesate

Este extrem de important să evitați consumul excesiv de zahăr, de făinoase și orice alte alimente procesate, deoarece ficatul nu va face decât să transforme toate aceste grăsimi în colesterol.

Sfaturi pentru curățarea ficatului: rădăcină de păpădie

Rădăcina de păpădie este folosită încă din antichitate pentru tratarea afecțiunilor hepatice, dar și pentru curățarea ficatului. Consumați sub formă de ceai (poți procura din magazinele naturiste).

Sfaturi pentru curățarea ficatului: usturoiul

Usturoiul este unul dintre cele mai puternice remedii naturale și contribuie la întărirea sistemului imunitar, apărându-l de viruși și bacterii.

Usturoiul conține, de asemenea, substanțe sulfuroase, care sunt responsabile de activarea enzimelor, având scopul de a îmbunătăți funcția ficatului.

Sfaturi pentru curățarea ficatului: varza de Bruxelles

Leguma conține glucozinolat, o componentă sulfuroasă care protejează și curăță organismul de toxine.

Sfaturi pentru curățarea ficatului: ceai verde

Este demonstrat faptul că ceaiul verde contribuie la curățarea ficatului într-un mod natural și protejează organismul împotriva tumorilor și hepatitelor virale. De asemenea, consumul de ceai verde ajută la eliminarea grăsimilor acumulate la nivelul ficatului.

Sfaturi pentru curățarea ficatului: smoothie pentru curățarea ficatului

Această rețetă de smoothie are efecte depurative excelente, fiind ideală pentru curățarea ficatului, îmbunătățirea digestiei și pierderea de kilograme.

Aveți nevoie de:

– 2 tulpini de aloe vera
– sucul unei lămâi
– câteva frunze de mentă proaspătă
– 1 linguriță de turmeric
– jumătate de litru de apă rece

Extrageți pulpa din tulpinile de aloe vera și amestecați bine cu celelalte ingrediente într-un blender, până când obțineți o pastă cu textură netedă. Consumați băutura dimineața, pe stomacul gol.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page