SANATATE | Alimente mai bogate în vitamina C decât portocala
Portocala este renumita pentru continutul sau bogat de vitamina C. Desi nimeni nu-i poate contesta meritul, portocala avand 82,7 miligrame de vitamina C, sunt si alte alimente la fel de colorate si delicioase care sunt la fel de bogate sau chiar o intrec.
Iata 7 dintre ele:
1. Papaya
Desi nu este un fruct foarte consumat la noi, o papaya de mici dimensiuni (157 g) contine 95,6 miligrame de vitamina C. In plus, acest fruct exotic mai contine vitamina A, acid folic si fibre.
2. Ardei gras rosu
230 g de ardei gras rosu contin 190,3 miligrame de vitamina C. Aceeasi cantitate de ardei gras verde contine 119,8 miligrame de vitamina C.
3. Broccoli
148 g de broccoli contin 132 miligrame de vitamina C. Iata un motiv in plus sa consumi aceasta delicioasa leguma.
4. Napi
Nici napii nu sunt foarte consumati la noi. Cu toate acestea, aproximativ 500 g de napi contin 160,8 miligrame de vitamina C. Se mai adauga vitaminele A, C si K, precum si alti fitonutrienti si fibre.
5. Capsuni
Delicioasele fructe de primavara contin 86,5 miligrame de vitamina C (per 147 g). In plus, capsunile previn degenerarea cognitiva.
6. Kiwi
Micutele fructe verzi contin aproximativ 137,2 miligrame/bucata.
7. Conopida
O capatana cu un diametru de aproximativ 10 cm are 127,7 miligrame de vitamina C si numai 66 de calorii.
Mentiuni speciale
Nu la fel de multa vitamina C decat portocala, insa suficient de multa incat sa merite a fi bagate in seama sunt varza de Bruxelles (48,4 mg), cartofii dulci (35,3 mg) si pepenele galben (49,2 mg).
Sursa: http://sfatulparintilor.ro