SANATATE | Alimente care alungă oboseala
Starea de moleşeală te cuprinde indiferent de momentul zilei? Știai că anumite alimente te pot ajuta să capeţi energia de care ai nevoie pentru a încheia ziua cu brio? Iată câteva dintre ele!
Alimente care alungă oboseala: fulgii de ovăz
Pentru a fi în formă încă din zorii zilei, te sfătuim să consumi un bol de cereale la micul dejun. Datorită carbohidraţilor şi vitaminelor din conţinutul acestora, organismul tău va primi doza de energie necesară pentru prima parte a zilei. Fulgii de ovăz sunt varianta ideală pentru micul dejun şi în caz de dietă. În plus, pot completa aportului zilnic de vitamine şi minerale.
Alimente care alungă oboseala: somonul
Consumul regulat de somon ,,hrănește” corpul cu proteine care accelerează metabolismul, crescând astfel nivelul de energie al organismului.
Alimente care alungă oboseala: migdalele
Migdalele conțin magneziu, mineral care ajută la transformarea zahărului în energie. În plus, proteinele și fibrele din compoziția lor furnizează energie pe termen lung.
Alimente care alungă oboseala: avocado
Acizii grași sănătoși din compoziția fructului de avocado diminuează inflamațiile care provoacă oboseala, precum și cauzele acestora.
Alimente care alungă oboseala: lintea
Bogată în fibre, lintea ajută la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge, în timp ce seleniul îmbunătățește starea de spirit.
Alimente care alungă oboseala: afinele
Afinele sunt bogate în antioxidanți, substanțe care luptă împotriva radicalilor liberi ce pot afecta celulele organismului. În plus, ele furnizează carbohidrați sănătoși și, odată cu ei, mai multă energie.
Alimente care alungă oboseala: fructele goji
Goji se remarcă prin conţinutul crescut de antioxidanţi, în special carotenoide, care au capacitatea de a reduce riscul de degenerescenţă maculară, principala cauză a orbirii în rândul persoanelor de peste 55 de ani.
Aceşti antioxidanţi protejează organismul de stresul oxidativ, reduc oboseala şi întăresc capacitatea de protecţie a organismului în faţa agenţilor nocivi.
Sursa: clicksanatate.ro