Sanatate

SANATATE | Ai lipsă de fier? Consumă imediat aceste alimente!

Crezi că iei din mâncare doza zilnică de fier necesară? Pentru că este una dintre cele mai importante substanţe de care organismul are nevoie, este important să mâncăm alimente bogate în fier, deoarece ne ajută să ținem la distanță mai multe boli.

Chiar dacă legumele conțin acest mineral, nu este la fel de repede absorbit cum este din carnea roșie. Între 2 și 20 % din cantitatea de fier luată din legume își face drumul de la sistemul digestiv la sânge, în timp ce din carnea procentul este cuprins între 15 și 35 %.

De aceea, trebuie adăugată vitamina C, care stimulează cantitatea de bază de fier din organism și este absorbit de până la 6 ori mai repede. Acestea trebuie să fie combinate cu o legumă sau un fruct încărcate în vitamina C, pentru a-i oferi organismului doza de fier de care are nevoie.

Iată care sunt fructele și legumele care conțin fier și vitamina C:

1. Spanac și ardei gras roșu

Unul conține fier, și al doilea vitamina C. Există o mulțime de moduri de a combina aceste două legume. Pot fi adăugate în salate, sau spanacul poate fi fiert și mâncat cu orez. Sau ardeiul copt gătit ca garnitură la orezul cu spanac. Poate fi inclus într-o salată din ulei de măsline, usturoi și ardei roșu copt. Este delicioasă combinația!

2. Broccoli și roșie

Acestea două pot fi incluse în foarte multe rețete. Broccoli sote și roșia cu ceapă, ciuperci, ulei de măsline, usturoi și condimente, poate fi garnitura pentru o felie de proteină slabă,  cum este pieptul de pui, somonul sau fasolea albă. Sau poți prepara un sos din aceste două ingrediente pe care le pui peste paste. În plus, le poți adăuga în omleta de la micul dejun.

3. Fasole neagră și varză

Acestea pot fi gătite separat, sau împreună, acest lucru depinde de cum îți place.

4. Portocală și varză

Acestea pot fi combinate într-un smoothie. Sau, în salata de varză pot fi adăugate felii de portocală. În plus, sucul de portocală îl poți bea dimineața, în timp ce la gustare poți alege niște chipsuri de varză.

5. Ciocolată neagră și căpșuni

Dacă nu știai, ciocolata neagră este o sursă de fier, în timp ce căpșunile sunt bogate în vitamina C. Acestea pot fi adăugate la micul dejun, alături de fulgii de ovăz. Totodată, căpșunile pot fi combinate cu un iaurt grecesc, sau le poți combina pe amândouă într-un smoothie.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page