SANATATE | Aceste alimente nu trebuie să lipsească din dieta ta!
Atât fructele, cât și legumele alese în mod corespunzător îți aduc o sursă bună de vitamine și minerale, astfel că este indicat a fi consumate cât mai des cu putință.
Caisele, bogate în betacaroten
Nu întâmplător sâmburii de caise au o foarmă asemănătoare cordului uman. Studiile efectuate atât pe sâmburi cât și pe pulpa acestui fruct au scos la iveală faptul că dacă le consumi cu regularitate îți pot îmbunătăți activitatea cardiacă și a celorlaltor organe vitale.
Mai ales datorită fibrelor pe care le conține îți vor oferi un ușor efect laxativ care va menține confortul și sănătatea tranzitului intestinal.
Vitamina A, C, B6 fierul, manganul sunt doar câteva dintre secretele caiselor, ingrediente necesare organismului tău.
Mango este un alt fruct bun de consumat cu regularitate. Un singur fruct îți aduce un aport de vitamina C de aproximativ 50 de miligrame, doza zilnică recomandată de medici spre a fi consumată. Antioxidanții săi ajută la lupta împotriva îmbătrânirii premature, a artritei, dar și la menținerea sistemului imunitar în parametri optimi.
Un fruct ce pare să oprească dezvoltarea celulelor canceroase este zmeura, extrem de bogată și aceasta în vitamina C. Evită să consumi fructele adăugându-le zahăr. Optează pentru o salată de fructe stropită cu zeama de la o lămâie și nimic altceva sau alege să le consumi ca atare.
Avocado reduce colesterolul rău
Pepenii, aliații siluetei
Având un conținut ridicat de vitamina C și de betacaroten, ambele soiuri de pepene, atât cel verde, cât și cel galben ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi, sprijină imunitatea și hidratează întregul organism.
Pepenele verde ajută la o mai bună funcționare a rinichilor, la fel ca și sucul de afine care luptă împotriva apariției infecțiilor urinare. Conțin foarte puține calorii și sunt produse diuretice.
Nici roșiile nu sunt de trecut cu vederea. Pe lângă cantitatea importantă de licopen, acestea sunt cele mai importante carotenoide care se bucură și de foarte mulți antioxidanți importanți pentru corpul tău.
Despre roșii, cercetătorii afirmă că dacă le consumi cu regularitate acestea pot reduce riscul apariției maladiilor vezicii urinare și a stomacului. Pentru a asigura sănătatea colonului, specialiștii recomandă un consum zilnic de roșii bio.
Stafidele asigură oxigenarea organele vitale
Lămâia și ceapa previn apariția cancerului
În lămâie se regăsește limonelul și vtamina C, ambele benefice pentru a ține celulele canceroase la distanță, în timp ce în ceapă se regăsește quercetinul, un antioxidant care minimizează cu succes riscul apariției celulelor canceroase.