Important

SANATATE | 8 greseli pe care le faci la micul dejun

Se stie de cand lumea ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Unii insa sar peste el, din lipsa de timp, sau mananca la serviciu, impreuna cu colegii. Insa, micul dejun luat la serviciu poate fi o capacana pentru tine. Descopera cateva greseli pe care le faci la micul dejun:

 

1. Bei sucuri din comert
Daca crezi ca un pahar cu suc de portocale este o buna alegere de a-ti incepe ziua, tine cont de faptul ca majoritatea sucurilor naturale din comert sunt bogate in zaharuri si aditivi. O varianta mai buna si mai sanatoasa este aceea de a bea un pahar cu apa si de a manca portocala ca atare, deoarece fructul consumat intreg ofera mai multe beneficii organismului, spre deosebire de suc. Pe langa faptul ca te incarca cu vitamine si minerale, acea pielita subtire in care este invelita pulpa fructului contine fibre care reduc pofta de mancare pana la masa de pranz.

2. Incarci cafeaua
Ceea ce adaugi cafelei de dimineata poate creste numarul de calorii consumate. Daca iti place atat de mult cafeaua incat nu poti renunta la ea, bea-o simpla, de preferat cu cat mai putin zahar. In cazul in care vrei sa ii adaugi si putin lapte, opteaza pentru cel semi-degresat sau chiar degresat.

3. Dai buzna in dulciuri
Da, intr-adevar, pare o cale simpla de a-ti potoli foamea si pofta de ceva dulce. Insa, un astfel de obicei aduce de la sine si acumularea extra-caloriilor.

4. Consumi cereale ultra-procesate
De frica kilogramelor in plus, ai renuntat la micul dejun copios, cu oua si costita, si ai inlocuit festinul matinal cu un bol de lapte cu cereale. Pana aici, nimic gresit. Greseala apare cand alegi cereale cu gust de prajitura, dintre cele cu adaos de bucatele de ciocolata si de zahar. Consumate la prima ora, cerealele foarte dulci reduc performantele intelectuale si scad puterea de concentrare. Si nici siluetei nu-i sunt de mare ajutor, pentru ca au destul de multe calorii.

5. Prajesti painea prea mult
Nu tine prea mult painea in toaster, chiar daca o preferi foarte crocanta, pentru ca portiunile innegrite contin acrilamida, o substanta daunatoare organismului. Crusta negricioasa indeparteaz-o fara regrete si regleaza prajitorul tinand cont ca feliile de franzela alba se ard usor, iar painea speciala toast si cea negra pot fi lasate mai mult in aparat.

6. Micul tau dejun este format doar din fructe
Daca ideea ta de mic dejun sanatos este sa-ti incepi ziua consumand multe fructe proaspete si nimic altceva, afla ca nu este o idee buna. Abuzul de fructe dimineata are ca efect un dezechilibru insulinic ce dicteaza organimului sa declanseze acumularea grasimilor. Mananca deci un singur fruct, nu un castron intreg si completeaza masa cu alimente bogate in proteine si grasimi sanatoase (sunca slaba, cereale, lapte.

7. Iti incepi dimineata cu oua
Ochiuri, fierte sau omleta – ele sunt elementul principal al unui mic dejun gustos si copios. Totusi, nu este bine sa mancam oua chiar in fiecare dimineata, sub orice forma ar fi ele pregatite. Medicii spun ca maxim trei oua pe saptamana sunt suficiente.

8. Consumi numai alimente sarace in grasimi
Organismul are nevoie de grasimi nesaturate (pentru ca nu poate sa le produca singur), iar acestea nu-ti pun in pericol silueta. Este imperios necesar sa-i asiguri organismului tau necesarul zilnic de acizi grasi Omega 3, care contribuie la functionarea optima a sistemului nervos.  (BZI.RO)

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page