SANATATE | 8 alimente care combat inflamatiile si reduc durerile
Ghimbir
Ghimbirul contine un compus puternici antiinflamator numiti gingerol, cu proprietati anticancerigene. Studiile au descoperit faptul ca extractul de ghimbir reduce umflarea si durerea asociata osteoartritei si artritei reumatoide. Bea, asadar, ceai de ghimbir sau foloseste-l cat mai des in supe.
Amaranth
Amaranth-ul este considerat unul dintre cele mai nutritive tipuri de cereale, el continand de patru ori mai mult calciu decat graul, si de doua ori mai mult fier si magneziu. In plus, nu contine gluten si este usor de digerat. Aceste seminte contin o substanta numita lunasina, care are rolul de a inhiba eliberarea moleculelor ce determina declansarea inflamatiilor din corp.
Carne de vita
Carnea de la vita hranita cu iarba are efecte antiinflamatoare mai mari decat cea a vitelor hranite cu cereale, noteaza Huffington Post. Este bogata in Omega-3, acizi grasi care combat inflamatiile. Este, de asemenea, bogata in vitamina B, seleniu si zinc.
Kiwi
Continutul mare de vitamine C din kiwi are capacitatea de a reduce inflamatiile, ceea ce face din acest fruct unul ideal pentru ca previne artrita reumatoida, osteoartrita, astmul, cancerul de colon sau ateroscleroza.
Ceai verde
Ceaiul verde contine una dintre cele mai mari concentratii de antioxidanti puternici numiti catechine. Cel putin doua cani de ceai verde consumate zilnic reduc riscul imbolnavirii de inima si riscul de accident vascular cerebral. In plus, scade colesterolul.
Oregano
Oregano contine un agent activ numit acid rosmarinic, care este extrem de bogat in antioxidanti care combat radicalii liberi. Poti cultiva oregano si in ghiveci, acasa, pentru a avea aceasta planta mereu proaspata.
Turmenic
Turmenicul contine curcumina, care este considerat cel mai puternic antiinflamator din cate exista. Poti condimenta cu turmenic diverse preparate cu carne sau legume si vei contribui la combaterea aparitiei durerilor fizice in organism si a cancerului.
Usturoi
Usturoiul este si drept un antibiotic natural, dar are proprietati puternice antiinflamatorii si poate fi de ajutor in lupta cu durerile si inflamatiile articulare. Consuma-l proaspat, intrucat usturoiul gatit isi pierde din potenta.
Sursa: http://sanatate.acasa.ro