Sanatate

SANATATE | 7 remedii naturale pentru imunitate

Orice încercare de intrare a organismelor străine şi toxice în corpul nostru este sancţionată fără drept de apel de un gardian incoruptibil – sistemul imunitar. Pielea sănătoasă împiedică pătrunderea microbilor, glandele secretă lichide cu proprietăţi bactericide numite în general anticorpi. Sau cel puţin aşa ar trebui să fie, dacă am reuşi să ne păstrăm perfect sănătoşi. Numai că într-o lume în care totul se face pe fugă, nimic nu mai e aşa cum era pe vremea bunicilor.

De unde provine mâncarea?

Chiar şi dacă nu mâncăm carne şi facem toate eforturile să ne hrănim mai ales cu crudităţi, legumele şi fructele au fost cultivate în soluri din care lipsesc o mare parte a nutrienţilor importanţi şi, cel mai probabil, au fost stropite cu diferite pesticide. Sistemul nostru imunitar se va lupta pentru a îndepărta substanţele dăunătoare, dar va avea nevoie de ajutor pentru a suplimenta substanţele care lipsesc.

Cum ajuţi sistemul imunitar?

Din fericire, plantele medicinale conţin încă în stare foarte pură multe elemente necesare. Există de altfel şi alimente care au ca efect amplificarea imunităţii, mai ales dacă provin din zone cât mai puţin poluate. Află-le pe cele mai importante!

Echinacea stimulează producerea globulelor albe şi a interferonului, una dintre cele mai puternice substanţe anti-infecţioase naturale. Ea stimulează fagocitoza, adică digestia microorganismelor străine organismului uman, şi are propietăţi antiinflamatorii şi antifungice. A fost adusă din America de Nord, dar s-a adaptat la condiţiile climatice din Europa şi creşte chiar şi la noi.

Cătina este supranumită şi „ginseng românesc” şi se prepară tradiţional cu miere. Conţine vitaminele C, A, tot complexul B, D, E, F, PP, betacaroten şi alte elemente printre care calciu, fosfor, magneziu, potasiu, pectine, aminoacizi şi acizi graşi esenţiali, cei care nu pot fi sintetizaţi de organism.

Măceşele sunt foarte bogate în vitamina C şi conţin substanţe ce pot elimina chiar şi viermii intestinali. Vindecă virozele respiratorii, calmează tusea şi revigorează organismul în caz de febră.

Spirulina conţine proteine hidrosolubile care se asimilează imediat, spre deosebire de cele provenite din produse animale, care cer energie din partea corpului pentru a fi introduse în sistem şi apoi folosite. Înlătură oboseala cronică şi creşte rezistenţa organismului faţă de orice fel de germeni.

Hrana să vă fie medicament

Ceapa şi usturoiul conţin potasiu, calciu, fier, sulf, precum şi vitaminele A şi E şi bioflavonoide. Dacă le consumi moderat, poţi fi sigur că vei ţine la distanţă chiar şi boli grave, precum cancerul sau afecţiunile inimii. Cantitatea şi-o potriveşte fiecare, astfel încât să nu-i irite stomacul. Este foarte important ca o ceapă sau un usturoi odată început să se consume imediat.

Aloe Vera sub formă de gel sau capsule este un supliment excelent pentru întărirea imunităţii. E genul de plantă-panaceu, capabilă să vindece de la o arsură mică până la cancer. Ajută la detoxifierea întregului corp, indiferent în ce stadiu de infectare.

Suplimentele cu vitamine şi minerale din vegetale ajută foarte mult la creşterea imunităţii şi nu există studii concludente care să ateste că ar fi dăunătoare organismului. Însă e bine să faci analize înainte de a alege diferite sortimente şi e şi mai bine ca ele să-ţi fie prescrise de un medic specialist în fitoterapie.
Sursa: daciaplant.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page