SANATATE | 7 alimente interzise pe care nu ar trebui să le refuzăm
Acestea sunt alimente interzise pe care nu ar trebui să le mai refuzăm de acum înainte. Se întâmplă des să refuzăm o serie de produse alimentare delicioase atunci când urmărim să avem o siluetă perfectă sau să fim sănătoși. Cartofii prăjiți și pastele, înghețata și ciocolata nu vor mai fi pe lista cu produse interzise după ce citești acest articol.
Landia a făcut o mică cercetare și vă prezintă lista celor 7 produse delicioase pe care obișnuim să le refuzăm, dar care consumate cu moderație sunt benefice pentru sănătatea noastră și pentru starea noastră de spirit.
Cartofii prăjiți
Dieticienii au adăugat de mult timp acest delicios preparat pe lista de alimente dăunătoare. Cu toate acestea, așa cum demonstrează viața, nu se va întâmpla nimic rău dacă îi consumi în porții mici și nu în fiecare zi.
Cartofii conțin iod, vitamina B, fosfor, puțină vitamină C și acid folic, îmbunătățesc digestia și întăresc imunitatea.
Înghețata
Înghețata poate fi bună atât pentru sănătatea ta cât și pentru siluetă. Calciul conținut în lapte ajută la arderea grăsimilor și este deosebit de benefic pentru femeile însărcinate și mamele care alăptează. Înghețata conține, de asemenea, o mulțime de vitamine și minerale.
Dacă vrei să eviți consumul de coloranți nocivi și de aditivi alimentari, medicii recomandă să consumi înghețată curată de lapte sau chiar de casă.
Popcorn
Popcornul este și e trecut pe lista alimentelor interzise, iar amatorii de filme sunt dezamăgiți. Trebuie să știți însă că popcornul normalizează zahărul din sânge și ajută la eliminarea insulinei și este, de asemenea, bogat în antioxidanți. Așadar, în cantități mici îți va face bine.
Ciocolata
Ciocolata nu îngrașă pe atât de mult pe cât se crede dacă este de calitate și are un conținut ridicat de cacao. Ciocolata adevărată conține polifenoli care îmbunătățesc circulația sângelui și păstrează pielea strânsă și netedă. În plus, ciocolata te revigorează și poate ține loc de o ceașcă de cafea.
Ciocolata neagră este chiar recomandă de medici, dacă este consumată cu moderație.
Maioneza
Unii nutriționiști recomandă consumarea unei salate cu maioneză de 2-3 ori pe săptămână datorită uleiurilor vegetale conținute. Acesta ajută la prevenirea bolilor cardiace. De asemenea, vitaminele E și F neutralizează efectele negative ale mediului și îmbunătățesc metabolismul.
Bineînțeles că acest detaliu se referă la maioneza pe care o faci acasă și nicidecum la cele din magazin, care sunt pline de grăsimi dăunătoare și de aditivi alimentari.
Pastele
Pastele au o reputație proastă în cadrul unei alimentații echilibrate sau a unui regim. Însă ceea ce nu știu mulți este că pastle îngrașă, ci combinația cu un soc caloric. 100 grame de paste au 100 de calorii, ceea ce reprezintă foarte putin. Așadar, important este cum alegi sosul pe care îl pui pe ele. Cu un sos din legume le poți savura chiar și la dietă.
În plus, pastele conțin amidon, vitamina B și antioxidanți care încetinesc îmbătrânirea celulelor.
Zahăr
Deși în ultimii ani se vorbește mult despre zahăr ca și despre “moarte dulce”, cercetătorii au demonstrat că oamenii nu pot trăi fără zahăr, iar lipsa acestuia poate duce la probleme ale creierului, cum ar fi schimbările sclerotice. În afară de aceasta, zahărul este o substanță care reglează activitatea ficatului.