SANATATE | 5 sucuri de legume vindecătoare
Răcelile, tusea, durerile de stomac, astenia de toamnă – toate trec mai repede dacă știi ce tip de suc de legume să alegi.
Suc de sfeclă
Dacă ai hipertensiune, creează-ți un obicei de a bea suc de sfeclă cât mai des. Dilatează vasele de sânge şi-ţi scade tensiunea arterială. Bea în 2-3 reprize un pahar de suc de sfeclă în care ai pus și suc de morcovi.
Sucul e indicat și în anemie feriprivă. Se bea câte o jumătate de pahar de suc, de două ori pe zi, după masa de dimineață și după cea de seară, pe parcursul a 3 luni.
Suc de ridiche neagră
Tusea persistentă, bronșita, răceala sau gripa pot fi tratate și cu suc de ridiche neagră. Aduce un plus de vitamina C şi de calciu. Cureți o ridiche, o dai prin răzătoare, iar după 2-3 ore, storci ridichea, pentru a obţine sucul.
Contra tusei, ia câte 3 lingurițe de 3 ori pe zi, după masă. Remediul este indicat și astmaticilor, care pot lua 1-2 lingurițe de suc de ridiche și miere, de 3-4 ori pe zi.
Suc de cartofi
Pentru cicatrizarea mucoasei stomacale și în caz de ulcer gsatroduodenal, sucul de cartofi este un leac foarte bun. Îți aduce și un plus de magneziu, calciu. Trebuie băut crud, dar dacă nu suporți, îl poți prepara în amestec cu suc de morcovi.
Timp de 30 de zile la rând, ia o jumătate de pahar de suc, de 3-4 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de a mânca.
Suc de ceapă
Una dintre cele mai răspândite afecţiuni, ateroscleroza, manifestată prin îngroşarea pereţilor arterelor, poate fi combătută cu ajutorul sucului de ceapă.
Tusea, durerile de dinți, sinuzită, gripă sunt câteva dintre afecțiunile pe care le poți trata cu suc de ceapă. Când ai un dinte sau o măsea care te doare, aplică pe ea un tampon cu vată îmbibată în suc de ceapă. Dacă tusea nu te lasă, bea sucul de la o ceapă pe parcursul unei zile. Poți fie să folosești un storcător pentru a obține sucul, fie să razi ceapa, s-o lași câteva ore, apoi s-o storci.
Știai că…
…sucul de ceapă te ajută să previi exfolierea unghiilor și să-ți estompezi pistruii? Contra pistruilor, masezi pielea cu suc pproaspăt de ceapă, iar pentru unghii, folosești tot acest suc de 2 ori pe zi, o săptămână.
Sucul este recomandat și în combaterea ateroclerozei (îngroșarea pereților arterelor). Înaintea sau în timpul unei mese principale, iei câte 50 ml de suc de ceapă cu miere în fiecare zi, timp de trei-patru luni.
Un pahar de suc de ceapă pe zi amestecat cu puțin suc de morcovi sau de țelină te poate face să te simți mai bine în astenie și surmenaj. Contra pistruilor, masezi pielea cu suc pproaspăt de ceapă, iar pentru unghii, folosești tot acest suc de 2 ori pe zi, o săptămână.
Suc de roşii
Acest suc are proprietatea de a micşora vâscozitatea sângelui, prin urmare reduce riscul afecţiunilor vasculare, precum cardiopatia ischemică sau insuficienţa cardiac.
Dacă bei o cană de suc de roșii în 3 reprize, de-a lungul unei zile ai șanse mari să-ți reduci vâscozitatea sângelui, ceea ce te ferește de riscul apariției unei boli de inimă cum sunt insuficiența cardiacă sau cardiopatia ischemică.
Sursa: clicksanatate.ro