Sanatate

SANATATE | 5 remedii utile pentru astmatici

Traiul cu o boală ca astmul te provoacă să ai un stil de viață sănătos și un program fix de masă, să faci sport, să te ții departe de situațiile stresante. Pentru a te păzi de o eventuală criză, păstrează la îndemână și câteva leacuri, bune mai ales în sezonul când imunitatea e pusă la încercare.

Suc și macerat de aloe vera

O cură de 2 săptămâni cu macerat de aloe vera sau de 30 de zile cu sucul acestei plante întărește sistemul imunitar, are acțiune antiinflamatoare și stimulează regenerarea la nivel celular. Din suc e recomandat să iei câte o lingură pe zi, iar din macerat câte o linguriță de 3 ori pe zi, în prima săptămână, iar în următoarele zile crești doza cu câte o linguriță pe zi.

În cazul în care vrei să-ți prepari singură acest macerat, ai nevoie de un kilogram de aloe vera, două kilograme de miere și 3 litri de vin roșu tare. Treci planta prin mașina de tocat, apoi amesteci toate ingredientele într-un vas de sticlă. Îl lași 5 zile într-un loc ferit de lumină și de căldură. Maceratul e bun și pentru cei care suferă de ulcer, artrită, gripă, reumatism, afecțiuni renale sau genitale.

Pont

Ia maceratul de aloe vera cu o oră înainte de masă!

Ceai de isop

Folosit sub formă de ceai, isopul are efect antiinfecțios și decongestionant, crește capacitatea corpului de a se apăra de diverși agenți patogeni, este benefic în tratamentul astmului bronșic și a altor boli respiratorii, precum bronșita, laringita, traheita. De-a lungul zilei să bei 2 căni de infuzie de isop preparată din 2 lingurițe de flori uscate la o cană cu apă clocotită.

Remediul este bun și în bolile gastrice, hepatice, renale, reumatice și în amenoree. Ce mai poți face este să urmezi o cură de 2 săptămâni cu pulbere de isop. Ai nevoie de o jumătate de linguriță de 2-3 ori pe zi, între mese.

Ulei esențial de roiniță

Numită și lămâiță datorită mirosului ei puternic, roinița conține vitamina C, cu efect antiviral. E bine să știi că 100 ml de ulei esențial de roiniță conțin circa 250 mg de vitamina C. Uleiul este și un bun calmant, fiind de ajutor dacă crizele de astm se declanșează pe fond nervos.

Alungi efectele stresului cu doar 2-4 picături de ulei, luate de 3 ori pe zi, după masă, cu miere, lapte sau apă călduță. După o zi agitată, alături de tratamentul obișnuit pentru astm, îți asiguri un somn profund dacă adaugi în apa de baie 5 picături de ulei esențial de roiniță și 5 picături de ulei esențial de lavandă.

Infuzie de salvie

Tot pentru a te feri de crizele de astm este indicată o infuzie concentrată, preparată dintr-un amestec de mai multe plante, printre care și salvia, recunoscută pentru efecul antiinfecțios și pentru faptul că determină eliminarea secrețiilor care obstrucționează căile respiratorii.

Combină 2 lingurițe de salvie cu 8 de mușețel, 8 de trei-frați-pătați și 2 de lavandă. Din acest amestec, ia o lingură peste pe care o lași la infuzat într-o cană de apă clocotită. Bea ceaiul treptat. Pentru copii această cană de ceai concentrat este de ajuns, iar pentru adulți sunt necesare 2 căni zilnic.

Leac cu pătlagina

În afecțiunile respiratorii cauzate de factori alergeni, cum este astmul, dar și rinita sau sinuzita, infuzia de pătlagina este un remediu care merită încercat. Ai nevoie de un amestec de frunze de pătlagină uscate, mărunțite și cimbru, în cantități egale. Iei o linguriță și lași la infuzat un minut în 250 ml de apă clocotită, în care ai fiert o felie de lămâie. Bea 3-4 căni de ceai călduț zilnic.

Știai că…

…pentru scăderea crizelor astmatice sunt utile inhalațiile cu flori sau ulei esențial de lavandă, de mușețel sau de lumânărică?

Sfat

Dacă suferi de astm cardiac, pentru reglarea tensiunii arteriale bea zilnic 3 căni cu infuzii de păducel sau de talpa-gâștei.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page