Sanatate

SANATATE | 5 ceaiuri care fac minuni pentru corp

O cană cu ceai din plante naturale poate face adevărate miracole pentru sănătate. Există anumite ceaiuri bune la toate, căci ajută la vindecarea a nenumărate afecțiuni.

Ceaiul de tei

Datorită mucilagiilor (substanțe cu proprietăți emoliente), florile de tei reduc inflamațiile căilor respiratorii. În caz de răceli și bronșite poți bea două-trei căni de ceai de tei pe zi.

Licoarea este indicată și în caz de tuse, dar este și un bun sedativ, de aceea o poți utiliza dacă ai stări de nervozitate. Insomniilor le poți veni de hac dacă, înainte de culcare cu o oră, bei o cană cu infuzie de tei. O obții din două lingurițe de flori uscate, peste care torni 250 ml de apă fierbinte și lași la infuzat 15-20 de minute.

Ceaiul de mușețel

Florile de mușețel au acțiune antiinflamatoare, antiseptică și antispastică la nivelul stomacului și duodenului, explică profesorul Ovidiu Bojor în cartea „Ghidul Plantelor Medicinale și Aromatice de la A la Z“. În caz de  crampe abdominale, migrene, gastrită și roșu în gât poți bea două-trei căni cu ceai de mușețel, de preferință neînducit. Induce și un somn liniștit, dacă-l bei înainte de culcare. Ca să-l prepari, pui o lingură de flori la o cană cu apă.

Ceaiul de gălbenele

Acționează ca un pansament gastric, fiind indicat în caz de gastrită și ulcer. De asemenea, ceaiul de gălbenele stimulează sistemul imunitar și grăbește vindecarea infecțiilor virale. Este util și dacă suferi de candidoză, căci inhibă dezvoltarea bacteriei Candida albicans.

Ceaiul de pelin

În cazul în care te confrunți cu lipsa poftei de mâncare, Pelinul face minuni. Bei o cană cu ceai, cu înghițituri mici, înainte cu jumăatate de oră de mesele principale. Este un remediu eficient și în inflamații cronice ale aparatului digestiv, constipație, gută și în caz de dereglări menstruale. Este contraindicat în sarcină și persoanelor care suferă de afecțiuni nervoase. Poți cumpăra plicuri cu ceai de la magazinele cu produse naturale sau îl poți prepara dintr-o lingură de plante peste care torni o cană cu apă clocotită.

Ceaiul de sunătoare

Nenumărate efecte benefice asupra sănătătții are și ceaiul de sunătoare. Este util în afecțiuni nervoase, migrene, depresie, dar ajută și la vindecarea gastritei și a ulcerului. Două-trei căni de ceai de sunătoare ameliorează și simptomele menopauzei. Tusea seacă poate fi calmată cu o cană cu ceai de sunătoare, îndulcit cu puțină miere. Ceaiul se prepară din două lingurițe de flori uscate, la 300 ml de apă fierbinte.

Trucul Click!pentru femei

În caz de acnee, poți înmuia o dischetă demachiantă în ceai de mușețel, apoi aplici pe zona afectată și lași să acționeze un sfert de oră.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page