SANATATE | 4 alimente care iti pericliteaza sanatatea
“Spune-mi ce mananci, ca sa iti spun cum stai cu sanatatea”. Astfel poate fi adaptata vechea zicala in cazul consumului de alimente nesanatoase. Desi gustoase, aceste produse aflate la indemana oricui sunt deosebit de periculoase pentru organism si te pot imbolnavi, in special atunci cand le consumi cu regularitate. Iata patru alimente care iti pun in pericol sanatatea!
1. Alimentele degresate
Desi este firesc sa te gandesti ca alimentele fara grasimi sau cele partial degresate sunt mai sanatoase pentru organism, nutritionistii atrag atentia ca acest lucru este doar o capcana in care majoritatea cade foarte usor. Din pacate, foarte multe asemenea alimente sunt pline de chimicale menite sa compenseze lipsa grasimilor si sa le ofere un gust placut. Pe termen lung, alimentele degresate te expun riscului de boli cardiace din pricina faptului ca nivelul colesterolului bun (HDL) scade odata cu cel rau (LDL).
2. Margarina
Margarina este o sursa bogata in grasimi trans, adica acele grasimi hidrogenate, deosebit de periculoase pentru sanatate, in special pentru sistemul circulator si pentru sanatatea inimii. In plus, pe langa faptul ca determina cresterea nivelului de colesterol, margarina contine substante ce pot reduce absorbtia unor vitamine.
3. Sucul de fructe
Sucul de fructe la cutie este o alta capcana in care poti cadea cu usurinta. Majoritatea produselor de acest fel contine arome artificiale si foarte putin, sau chiar deloc, pulpa de fructe. In plus, sucurile sunt pline de zahar si carbohidrati care pot duce la probleme de sanatate precum diabetul sau obezitatea. Cel mai bine este sa consumi fructul adevarat si nu un substitut artificial.
4. Carnea procesata
Consumul de carne procesata este strans legat de hipertensiune, colesterol marit, dureri de cap, boli cardiovasculare si chiar cancer. De vina sunt nitratii si grasimile saturate pe care mezelurile le contin din plin. Totodata, carnea procesata contine foarte multa sare si este saraca in proteine, dar bogata in grasimi.
Sursa: www.sanatate.acasa.ro