SANATATE | 3 situații în care e benefic să sari peste micul dejun
Despre masa de dimineață se spune că este cea mai importantă a zilei. Îți aduce un plus de energie și elemente nutritive necesare. Totuși, sunt câteva situații în care renunțarea la micul dejun poate fi o alegere pozitivă.
Te îngrijorează creșterea greutății corporale
Dezbatarea privind importanța mesei de dimineață îi are pe de o parte pe cei care susțin că glucoza pe care și-o procură din alimentele consumate la micul dejun dau energie creierului și corpului în general pentru a face față provocărilor de peste zi și pentru a-și menține sănătatea.
Pe de altă parte sunt cei care cred cu tărie că renunțarea la micul dejun, măcar câteva zile pe săptămână, conduce la pierderea unor kilograme acumulate în timp.
Totuși, nu toată lumea poate să nu mănânce nimic în prima parte a zilei. Unii s-au obișnuit atât de mult să ia micul dejun, încât așteptarea prânzului îi poate face să se simtă slăbiți sau le poate da o stare accentuată de rău.
Vrei să arzi calorii făcând sport
Gimnastica, alergatul sau alt tip de mișcare practicată în cursul dimineții, pe stomacul gol, te poate ajuta să topești grăsimile cu 20% mai mult decât dacă ai lua micul dejun înainte.
A demonstrat-o un studiu publicat în Jurnalul Britanic de Nutriție, care subliniază că organismul va reacționa pozitiv ca urmare a aceastei măsuri numai dacă există o atenție sporită în privința dietei de-a lungul zilei.
Gustările și cele două mese principale trebuie să conțină alimente bogate în vitamine, minerale, fibre. În acest fel, corpul nu va avea de suferit din cauza renunțării la una dintre mesele importante ale zilei.
Ai un examen important
În caz că ai nevoie să te concentrezi mai bine sau știi cu siguranță că vei avea emoții la un examen de dimineață, e mai bine să nu mănânci nimic în prima parte a zilei. Dacă, totuși, nu reziști fără micul dejun, alege ceva ușor, dar care să-ți stimuleze creierul:
– iaurt cu miere și nucă;
– citrice;
– lapte îndulcit cu miere și pâine integrală;
– o mână de alune, semințe sau nucă;
– fructe uscate;
– orez sau alte cereale integrale cu lapte, iaurt, sana sau chefir;
– un ou fiert moale cu pâine integrală.