SANATATE | 15 alimente (non-lactate) bogate în calciu
Toată lumea știe stereotipul “mănâncă lapte dacă vrei calciu”.
În acest articol este prezentat topul alimentelor vegetale bogate în calciu. Reține că doza zilnică necesară de calciu (pentru adulți cu vârsta cuprinsă între 19-50 ani) este de 1000 mg.
1. Semințe de susan: 1/4 cană conține 351 mg. calciu
2. Varză: 1 cană de varză fiartă conține 266 mg. calciu
3. Spanac: 1 cană de spanac fiert conține 245 mg. calciu
4. Melasă de trestie de zahăr: 1 lingură conține 137 mg. calciu
5. Varec: 1 cană de alge crude conține 136 mg. calciu
6. Tahân (tahini-pastă de susan): 2 linguri conțin 126 mg. calciu
7. Broccoli: 2 căni cu broccoli fiert conțin 124 mg. calciu
8. Mangold (sfeclă elvețiană): 1 cană cu mangold fiert conține 102 mg. calciu
9. Nap: 1 cană cu nap fiert conține 94 mg. calciu
10. Nuci braziliene: 60 g. (12 nuci) conțin 90 mg. calciu
11. Țelină: 2 căni conțin 81 mg. calciu
12. Migdale: 30 g. (12 migdale) conțin 75 mg. calciu
13. Papaya: 1 fruct mediu conține 73 mg. calciu
14. Semințe de in: 2 linguri conțin 52 mg. calciu
15. Portocale: 1 fruct mediu conține 52 mg. calciu
După cum poți vedea, există “viață” și fără lapte și lactate. Dacă ai o dietă bogată în legume cu frunze verzi și fructe oleaginoase, nu numai că vei avea un aport zilnic optim de calciu, dar te vei bucura și de beneficiile aduse sănătății de aceste alimente minunate.
Sursa: fitness-nutritie.ro