Sanatate

SANATATE | 10 motive să mănânci castravete

Aflam in acest articol 10 motive să mănâci castravete. Castravetele este a patra cea mai cultivată legumă din lume și cu un motiv bun. Ea este nu doar foarte gustoasă, săracă în calorii, ci aduce și multe beneficii sănătății noastre. 

Iata 10 motive pentru care sa-i includeti in alimentia dvs:

1. Corp hidratat
Daca nu aveti timp pentru a bea suficienta apa, mancati castravete, deoarece contine 90 % apa. Acesta va va ajuta sa va hidratati.

2. Arsuri solare
Castravetele are un efect pozitiv asupra arsurilor solare. Doar puneti cateva felii de castravete pe zona afectata si veti simti beneficiile.

3. Eliminarea toxinelor
Datorita continutului ridicat de apa, castravetele actioneaza ca o matura pentru organism, curata produsele reziduale din organism. Mancati castravete deoarece acesta ajuta, de asemenea, si cu pietrele la rinichi.

4. Ne ofera vitamine
Castravetele contine cele mai multe dintre vitamine de care organismul are nevoie de zi cu zi. Contine vitaminele A, B si C, poate stimula sistemul imunitar si sa ne ofere energie. Puteti face de asemenea un suc de castravete cu spanac si morcov.

5. La ochii umflati
Aceasta metoda este foarte populara, deoarece aceasta leguma gustoasa are proprietati anti – inflamatorii. Daca aveti ochii obositi, puneti pe o felie de castravete deasupra lor.

6. Furnizeaza minerale care sunt utile pentru piele
Castravetele este bogat in potasiu, magneziu si siliciu. Acesta este motivul pentru care este folosit in multe produse cosmetice pentru fata si corp.

7. La slabire
Din moment ce castravetele contine aproximativ 90 % apa, este foarte potrivit pentru persoanele care doresc sa piarda in greutate. Cand va este foame, doar taiati cateva felii de castravete. 100 de grame contine doar 10 de calorii si 0 grasimi.

8. Impotriva cancerului
Castravetele contine secoisolariciresinol, lariciresinol si pinoresinol. Trei lignanii (clasa de polifenoli, care au efect antioxidant si anti – estrogenic) sunt puternic corelate cu reducerea riscului de cancer sever, inclusiv ovarian, de san, de prostata si cancer uterin.

9. Trateaza diabetul, reduce nivelul colesterolului si controlul tensiunii arteriale
Sucul de castravete contine un hormon care este necesar prin celulele pancreasului de a produce insulina care ajuta pacientii cu diabet zaharat. Studiile au descoperit, de asemenea, ca un compus numit steroli din castravete poate ajuta la scaderea colesterolului. Castravetii sunt bogati in fibre, potasiu si magneziu. Aceste substante nutritive functioneaza eficient in reglarea tensiunii arteriale. Prin urmare, consumul de castravetele ajuta in tratamentul hipertensiunii arteriale.

10. Par si unghii mai sanatoase
Siliciu mineral din castravete face parul si unghiile stralucitoare si puternice. Continutul ridicat de siliciu si sulf este de mare ajutor pentru a stimula cresterea parului.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page