Reţete de Paşti: Plăcintă cu carne de miel, brânză şi urzici
![](https://i0.wp.com/www.gazetabt.ro/wp-content/uploads/2012/04/retete-de-pasti-430x286.jpg?resize=430%2C286&ssl=1)
Pentru astăzi vă recomandăm o plăcintă cu carne de miel, brânză şi urzici, specifica Sarbatorii Pascale.
Ingrediente
– pentru foi: 1 kg aluat foietaj.
– pentru umplutură: 500 g carne de miel tocată, 500 g urzici tinere, 100 g unt, 200 g brânză de burduf, 2 ouă, 2 linguri ulei, sare, piper.
Mod de preparare
Speli bine urzicile şi le fierbi în apă cu sare. Când se înmoaie, le scurgi şi le toci, apoi le amesteci cu 50 g unt şi 150 g brânză de burduf. Adaugi piper după gust. Căleşti canea de miel în ulei, până scade zeama de tot, o sărezi puţin şi o piperezi după gust. Fierbi ouăle tari, le cureţi şi le tai rondele.
Întinzi puţin foaia de aluat şi tai din ea 3 foi de dimensiunile tavii. Aşezi pe planşeta câte o foaie, o ungi cu 1/3 din compoziţia de urzici, peste urzici aşezi câte 1/3 din carne şi din rondelele de ouă. Rulezi apoi foaia şi o aşezi în tava unsă cu untul rămas. Procedezi la fel cu celelalte 2 foi. Presari peste rulade restul de brânză şi pui tava în cuptorul încălzit din timp. După 40-50 de minute plăcinta este coaptă. O scoţi şi o tai felii.
Este un aperitiv cald excelent!