RETETA ZILEI | Vinete în stil marocan
Ingrediente
4 vinete mari
ulei, pentru fript
1 porţie de sos ragu
2 linguriţe din fiecare condiment
(scorţişoară, chimion, coriandru)
2 linguri cu vârf de stafide
1 legătură de coriandru proaspăt, tocat (opţional)
2 roşii mari
2 linguri cu vârf de seminţe de pin
Mod de preparare
Cuptorul se încinge la 200º C/gaz 6. Vinetele se taie pe lungime, în felii de aproximativ 1cm grosime. Se ung cu un pic de ulei şi se frig pe o tigaie-grill sau se prăjesc, până se înmoaie.
Sos ragu – Se prăjesc, în 2 linguri de ulei de măsline, 1 ceapă, 1 morcov şi 1 tijă de celery, tăiaţi mărunt. Se adaugă 500g carne tocată de vită şi se mai prăjeşte amestecul timp de 10 minute.
Se toarnă 1 pahar de lapte şi se fierbe până lichidul aproape s-a evaporat. Se adaugă 2 x 400g conserve de roşii cubuleţe, 1 pahar de vin alb şi 2 linguri de pastă de tomate. Se acoperă cratiţa cu un capac şi se lasă la fiert, la foc mic, timp de o oră. Se amestecă din când în când, ca să nu se lipească de fundul cratiţei.
Ragu-ul, amestecat cu stafidele şi condimentele, se fierbe într-o cratiţă fără capac, timp de 15 minute, până când se obţine un sos gros.
Într-un vas termorezistent se aşază vinetele şi ragu-ul în straturi (ultimul va fi de vinete). Roşiile se taie felii şi se pun deasupra. Apoi se presară cu seminţele de pin. Vasul se dă la cuptor timp de 15-20 de minute, până când s-au înmuiat roşiile, iar seminţele de pin s-au rumenit.
Se presară coriandru şi se serveşte cu salată verde.
POFTA BUNA!
goodfood.ro