RETETA ZILEI | Tortilla cu legume la grătar şi feta
Ingrediente
325g de legume la grătar congelate
1 linguriţă amestec mexican de condimente (caută marca Sonnentor
în magazinele naturiste) sau un amestec făcut în casă, după gust
(din boia dulce, chilli, usturoi, ceapă şi chimion)
1 avocado mic, curăţat şi tocat
zeama de la 1 lime
75g de roşii cherry, tăiate pe jumătate
2 lipii tortilla
2 mâini de rucola
2 linguri de brânză feta, mărunţită
Mod de preparare
Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Într-o tavă de copt, se asezonează legumele congelate, se presară cu mixul mexican şi se amestecă, apoi se coc în cuptor 15 minute, până sunt fierbinţi.
Între timp, se amestecă avocado, sucul de lime şi roşiile, se asezonează şi se lasă deoparte.
Se aşază lipiile într-o pungă de copt şi se coc deasupra legumelor în ultimele cinci minute, până devin crocante. Se transferă pe farfurii, se presară cu rucola şi se aşază deaupra legumele coapte. Se adaugă puţin din sosul de avocado şi se presară cu feta.
POFTA BUNA!
goodfood.ro