Important
RETETA ZILEI | TOCANITA DE PUI CU CIUPERCI – FOTO
INGREDIENTE
- 2 piepti de pui
- 2 ardei grasi rosii
- 3 cepe mari
- 500-600 gr ciuperci proaspete
- un pahar smantana grasa de la Danone
- putin ulei
- sare
- piper
- o lingurita cimbru
- o linguritabusuioc
- 2 catei deusturoi
- putin marar sau patrunjel tocat
- Portii: 6
- Timp de preparare: sub 60 minute
MOD DE PREPARARE
Pieptul de pui il taiem fasii lungi. Ceapa julienne, ardeiul tot ceva fasii ..le vedeti in poze. Nu trebuiesc tocate marunt. Ciupercutele le taiem felii.
Acum, punem putin ulei in cratita, adaugam ceapa, dupa 10 minute adaugam si ardeiul, calim putin, adaugam puiul si calim bine pana isi schimba culoarea. Adaugam ciupercile si amestecam odata, apoi lasam sa fiarba. Nu adaugam apa pt ca ciupercile vor lasa propria apa in care vor fierbe legumele si puiul. La sfarsit adaugam sare, piper, cimbru, busuioc dupa gust toate. 2 catei de usturoi tocati marunt si smatana. Amestecam bine toate si oprim focul. Adaugam marar sau patrunjel.
Se poate servi foarte bine cu mamaliguta sau paine 🙂
RETETA IN IMAGINI
sursa: bucataras.ro