Important
RETETA ZILEI | Tocanita de miel
Ingrediente
- o pulpa de miel
- 3-4 catei de usturoi
- o ceapa
- 2 linguri pasta tomate
- 2 ardei
- foi de dafin
- rozmarin (1/2 lingurita)
- sare
- piper
- o ceasca de vin alb
Mod de preparare
Dezosam pulpa si o taiem cubulete.
Intr-o tigaie incingem 4-5 linguri de ulei in care punem usturoiul taiat felioare si ceapa tocata.
Calim doua minute dupa care adaugam cubuletele de carne si le rumenim usor pe toate partile.
Adaugam vinul si lasam la foc moderat pana la evaporarea acestuia.
Adaugam apoi o cana de apa (sau mai mult daca e necesar, trebuie sa cuprinda carnea in intregime), ardeii taiati felioare, rozmarinul foile de dafin sare, piper si fierbem innabusit.
Cand carnea e bine fiarta punem pasta de tomate si lasam pana se ingroasa sosul.
Se poate servi cu mamaliguta si urda framantata cu sare.
POFTA BUNA!
bucataras.ro