Important

RETETA ZILEI | Tartă de lămâie

Ingrediente

300g de aluat pentru tartă
făină pentru pudrat
2 ouă mari
4 gălbenuşuri mari
180g de zahăr tos
200ml de smântână pentru frişcă
zeama de la 2 lămâi
zahăr pudră pentru pudrat
smântână, pentru servit (opţional)

Mod de preparare

Se întinde aluatul pe o planşetă pudrată uşor cu făină şi se aşază apoi într-o formă de tartă de 20cm, cu fundul detaşabil. Se lasă aluatul în frigider 20 de minute.

Se încinge cuptorul la 190° C/gaz 5. Se acoperă aluatul cu hârtie-pergament şi se aşază deasupra boabe de fasole sau de orez. Se coace „orb” timp de 15 minute – marginea trebuie să înceapă să prindă culoare.

Se înlătură hârtia şi fasolea sau orezul, apoi se mai coace tarta încă 5 minute, până ce aluatul de pe fund devine auriu. Se micşorează temperature cuptorului la 140° C/gaz 1.

Într-un castron, se bat ouăle, cele patru gălbenuşuri şi zahărul, apoi se încorporează smântâna. La urmă se adaugă zeama de lămâie (va îngroşa smântâna). Se strecoară umplutura de lămâie printr-o sită foarte fină, într-un vas mare.

Se toarnă jumătate din umplutură în tartă. Se pune forma pe grătarul de jos al cuptorului. Se trage afară grătarul pe jumătate, fără a dezechilibra forma de tartă şi se toarnă restul de umplutură de lămâie.

Se împinge cu grijă grătarul la loc în cuptor şi se coace tarta 50-60 de minute, până ce umplutura se încheagă. În mijloc poate rămâne o zonă moale. Se lasă tarta să se răcească de tot.

Se pudrează după gust, cu zahăr pudră. Se taie felii cu un cuţit cald şi se serveşte ca atare sau cu smântână.

 

POFTA BUNA!

 

Goodfood.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page