Important

RETETA ZILEI | Tacos

Pana incepem sa pregatim reteta efectiv, o sa facem amestecul de condimente pentru taco, sau taco seasoning, pe care nu il prea gasim gata de cumparat (decat cu un noroc fantastic sau pe net) dar pe care il putem prepara noi foarte simplu. Pentru taco seasoning avem nevoie de:
– o lingura praf de chili (mai iute sau mai putin, in functie de preferintele voastre)
– ½ lingurita praf de usturoi
– ½ lingurita fulgi de ceapa (sau chives/arpagic)
– ¼ lingurita fulgi de ardei (chili flakes)
– ½ lingurita oregano uscat
– ¼ lingurita paprika (boia mai dulce sau mai picanta)
– 1 ½ lingurita cumin
– o lingurita sare
– o lingurita piper negru proaspat macinat

Toate ingredientele le gasiti in magazine si tot ce aveti de facut e sa le dati prin rasnita impreuna sau se le amestecati bine intr-un mojar. Rezultatul va fi un amestec de condimente foarte aromat, care da carnii (mai ales celei tocate) o aroma deosebita.

Si dupa ce avem amestecul minune de condimente, putem face tacos!

Ingrediente pentru 12 tacos:
– 12 coji pentru tacos
– 500g carne tocata de vita
– o ceapa mare tocata marunt
– un ardei gras rosu taiat cubulete
– 300ml sos pentru taco (pe asta il gasiti in hypermarket, la raionul de produse internatioanale sau la sosuri)
– o lingura amestec de condimente pentru taco
– 2 rosii mari tocate marunt
– ¼ salata iceberg taiata fasii
– 100g cascaval Cheddar dat pe razatoare

Intr-o tigaie antiaderenta (eu folosesc tigai ceramice) punem carnea, fara grasime si amestecam pana se rumeneste si se marunteste. Cand carnea isi schimba culoarea, punem ceapa si ardeiul (daca nu folositi carne de vita, ci o carne mai grasa, scurgeti grasimea in exces inainte de a pune legumele) si punem din nou tigaia pe foc, amestecand pana legumele sunt moi si ceapa este translucida.

Adaugam apoi sosul taco si amestecul de condimente si putina sare. Amestecam totul si punem tigaia la foc mediu, 10 minute, sau pana amestecul clocoteste si aromele se intrepatrund. Luam de pe foc si umplem fiecare coaja de taco pana la jumatate (veti vedea ca amestecul va ajunge la fix), apoi le asezam intr-o tava sau un vas termorezistent si le coacem 10 minute in cuptorul incins la 160°C .

Cand scoatem tacos de la cuptor, cojile trebuie sa fie usor rumenite iar amestecul de carne sa aiba o crusta. Punem in fiecare taco rosii tocate, salata iceberg si cheddar dat pe razatoare.

Noi am servit tacos alaturi de smantana si ardei jalapenos, insa la fel de bine puteti sa ii serviti cu salsa, guacamole, salata etc.

 

POFTA BUNA!

 

Teo’s kitchen

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page