RETETA ZILEI | Supă italiană de legume
Ingrediente
2 cepe şi 2 morcovi, tocaţi
4 tulpini de ţelină Apio, tăiate
1 lingură ulei de măsline
2 linguri de zahăr
4 căţei de usturoi, zdrobiţi
2 linguri pastă de tomate
2 frunze de dafin
câteva rămurele de cimbru
3 dovlecei, tocaţi
400g fasole albă din conservă, scursă
400g de roşii din conservă tăiate
1,2l supă de legume
100g de parmezan, ras (pentru cei care ţin post, se elimină dintre ingrediente)
140g de paste mici
1 legătură mică de busuioc, rupt în bucăţi
Mod de preparare
Se prăjesc cu grijă ceapa, morcovii şi ţelina Apoi în ulei într-o cratiţă mare timp de 20 de minute, până se înmoaie. Se toarnă puţină apă dacă se lipesc.
Se adaugă zahărul, usturoiul, piureul, ierburile şi dovleceii şi se fierb 4-5 minute pe foc mediu până se rumenesc puţin.
Se adaugă fasolea, roşiile şi supa şi se fierb 20 de minute. Dacă pui supa la congelator, răceşte-o acum şi congeleaz-o.
Dacă nu, se adaugă jumătate din parmezan şi pastele şi se fierbe 6-8 minute până când pastele sunt gata. Se presară cu busuioc şi cu parmezanul rămas şi se serveşte.
Dacă se pune la congelator, se decongelează şi se reîncălzeşte înainte de a adăuga pastele şi brânza, apoi se continuă ca mai sus.
POFTA BUNA!
goodfood.ro