Important

RETETA ZILEI | Supă de cartofi dulci şi rozmarin cu pâine prăjită şi usturoi

Ingrediente

2 linguriţe ulei de măsline, plus extra pentru uns
1 ceapă, tocată
3 căţei de usturoi
750ml de cartofi dulci, curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe
1l supă de legume
2 rămurele de rozmarin
8 felii de pâine (ciabatta este potrivită)

Mod de preparare

  • 1. Se încinge uleiul într-o tigaie mare, apoi se prăjeşte ceapa până se înmoaie. Se zdrobesc doi căţei de usturoi, se adaugă în tigaie peste ceapă şi se prăjeşte totul 1 minut. Se adaugă amestecând cartofii dulci, se acoperă cu supa şi se aduce la punctul de fierbere. Se strâng frunzele de la o rămurică de rozmarin şi se adaugă în tigaie. Se fierbe totul 10 minute până când se înmoaie cartofii.

 

  • 2. Între timp, se încinge cuptorul la 200° C/ gaz 6. Se aşază pâinea pe o hârtie de copt, apoi se unge cu ulei de măsline. Se taie în două căţelul de usturoi rămas şi cu el se freacă pâinea, împreună cu frunzele de la cea de-a doua rămurică de rozmarin. Se asezonează, se coace 10 minute până când este crocantă şi rumenă.

 

  • 3. Cu ajutorul unui blender de mână se mixează supa, adăugând puţină apă fierbinte dacă pare prea groasă. Se asezonează bine, apoi se toarnă în boluri fierbinţi şi se serveşte cu pâinea prăjită.

POFTA BUNA!

 

Sursa : goodfood.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page