RETETA ZILEI | Supă cu pui fript
Ingrediente
1 lingură ulei de măsline
2 cepe, tăiate
3 morcovi medii, tăiaţi
1 lingură frunze de cimbru, tocate
1,4l supă de pui
300g de pui fript, fără piele şi rupt în fâşii
200g de mazăre congelată
3 linguri de iaurt gras (de oaie şi bivoliţă)
1 căţel de usturoi, zdrobit
sucul de la 1 lămâie
Mod de preparare
Se încălzeşte uleiul într-o cratiţă cu fundul gros. Se adaugă ceapa, morcovii şi cimbrul şi se prăjesc uşor timp de 15 minute. Se adaugă supa amestecând, se aduce la punctul de fierbere, se acoperă şi se lasă pe foc 10 minute.
Se adaugă puiul, se dă deoparte jumătate din compoziţie, apoi se pasează cu un blender. Se pune la loc în cratiţă cantitatea dată deoparte, se adaugă mazărea, se asezonează şi se fierbe 5 minute.
Se amestecă iaurtul, usturoiul şi sucul de lămâie, se împarte peste supa din boluri şi se serveşte.
POFTA BUNA!
goodfood.ro