RETETA ZILEI | Supa crema de rosii si legume rumenite in cuptor
O supa delicioasa de rosii pentru un pranz sau o cina sanatoasa din toate punctele de vedere. Pentru a pastra cat mai mult din nutrientii si mai ales aroma fiecarei legume varianta de coacere la cuptor este una perfecta si rafinata.
Caracterul si gustul special al acestei supe este dat de aroma rumenita a legumelor si consistenta densa oferita si de morcovi impreuna cu rosiile delicioase. Prospetimea este cuvantul care descrie cel mai bine aceasta supa.
Ingrediente
Legume:
– 5-6 rosii coapte bine
– 2 cepe mari albe
– 4 catei de usturoi
– 2-3 morcov
– 2-3 ardei grasi
– 1 ardei iute (optional)
– patrunjel (pentru decor si aroma finala)
Condimente:
– sare
– piper
– boia picanta
– un varf de de lingura de zahar , in caz ca rosiile sunt mai acrisoare
– Smantana, sau iaurt pentru o reteta mai usoara
– un sfert de cana Parmezan ras
– 2-3 cani de supa de legume (puteti folosi un cub gen Knor cu apa pentru supa)
Mod de preparare
Se incalzeste cuptorul si se acopera cu o folie de aluminiu o tava.
Se taie legumele: rosiile le puteti taia pe jumatate, ceapa in patru, morcovul in jumatate la fel si ca ardeiul care a fost curatat de seminte in prealabil. Apoi legumele se aseaza cu drag pe tava pregatita.
Pentru a se simti bine in cuptor si pentru a-si oferi cat mai mult din aroma si aspectul apetisant, stropiti legumele cu putin ulei de masline. Lasati legumele sa se perpeleasca frumos la cuptor timp de 20-30 de minute.
Cand bucataria va fi cuprinsa de magia aromelor si rumeneala legumelor, scoateti tava din cuptor si tocati legumele putin si puneti-le intr-o oala inalta impreuna cu parmezanul ras, supa de legume, sarea, piperul (dupa gust) si praful de boia ( daca va place un pic mai picant, putin mai multa boia iute va face minuni ).
Folosind blenderul pasati-le cu grija pana devine omogena si toate aromele s-au imbinat.
Pentru a-i completa gustul, puneti supa pentru cateva minute pe foc mic, amestecand si adaugand putina smantana sau iaurt (de preferat) si zaharul, daca este nevoie.
Cand este gata, ramane doar sa o asezati frumos intr-un bol. O puteti orna cu putin iaurt in mijloc, putin parmezan si cu patrunjel proaspat tocat.
Pentru cei care isi doresc si acel zvac in reteta adaugati si crutoane crocante.
POFTA BUNA!
goodfood.ro