Retete

REȚETA | Spaghete picante cu ciuperci şi usturoi

Cu un conţinut redus de grăsimi, dar foarte gustoase şi foarte uşor de preparat, această reţetă de paste propusă de „BBC Good Food” reprezintă o alegere potrivită pentru Postul Paştelui.

Ingrediente (pentru patru porţii): două linguri de ulei de măsline, 250 de grame de ciuperci, un căţel de usturoi tăiat în felii subţiri, o legătură de pătrunjel, o ţelină, o ceapă, 400 de grame de roşii tocate, jumătate de ardei iute roşu, 300 de grame de spaghete.

Mod de preparare: În uleiul de măsline încins se călesc ciupercile la foc mare, până când devin aurii şi moi. Adaugă usturoiul, mai lasă-l la încins un minut, apoi pune amestecul într-un bol, împreună cu pătrunjelul. Pune ceapa şi ţelina în tigaie şi lasă-le la călit până când vor căpăta o nuanţă sticloasă. Roşiile şi ardeiul iute se pun la fiert cu puţin sare, la foc redus, până se îngroaşă. Între timp, pune şi spaghetele la fiert şi apoi scurge-le bine.

Amestecă-le cu sosul de roşii şi cu amestecul de ciuperci şi usturoi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page