Important

RETETA ZILEI | Somon cu sos de smantana

Ingrediente

 

  • 2 rondele de somon (~500 g amandoua)
  • 200 g smantana grasa fermentata (20% grasime)
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 1 ceapa mica
  • zeama de lamaie
  • marar/patrunjel proaspat
  • piper  cu lamaie
  • sare
  • 100 g unt
  • 1 lingurita amidon
  • orez fiert

Mod de preparare

Rondelele de somon se spala si se usuca cu un servet de hartie. Se sareaza si se pipereaza.

Intr-o tigaie se topeste 50 g unt si se pun rondelele de somon. Se tine pe foc aproximativ 20 minute, la foc mic, intorcandu-le cu grija, din cand in cand, apoi se scot pe o farfurie.

Sos:

Intr-o tigaie adanca/wok se pun 50 g unt si ceapa tocata marunt si se caleste pana se inmoaie. Smantana se amesteca cu cea pentru frisca si cu lingurita de amidon dizolvata in 2 linguri de apa, sare si piper.

Se adauga in tigaie peste ceapa si se adauga 100 ml apa. Se amesteca continuu aprox. 7 minute pana se ingroase, apoi se trage deoparte.

Sosul se pune intr-un blender si se amesteca 1-2 minute pana se marunteste ceapa. Se asezoneaza cu patrunjel/marar proaspat tocat si se adauga putina zeama de lamaie.

Rondelele de somon se servesc alaturi de orez simplu ( fiert cu sare si piper) , sos de smantana si lamaie.

 

POFTA BUNA!

Sursa : bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page