Important
RETETA ZILEI | Salată de somon afumat, linte şi rodie
Ingrediente
2 linguri ulei de măsline extravirgin
sucul de la jumătate de lămâie
1 căţel de usturoi, tocat fin
2 linguri de tarhon tăiat mare
1 linguriţă de miere
1 ceapă mică roşie, tăiată fin
400g de linte Puy din conservă, spălată şi scursă
140g de somon afumat
20g frunze de pătrunjel
seminţele de la 1 rodie
lipie, pentru servire
Mod de preparare
Se amestecă uleiul, sucul de lămâie, usturoiul, tarhonul şi mierea într-un castron mare şi se asezonează.
Se amestecă cu ceapa roşie şi lintea şi se lasă la marinat 10 minute.
Se rupe somonul în bucăţi mari şi se adaugă în salată, împreună cu pătrunjelul.
Se serveşte cu lipie care se încălzeşte în cuptor.
POFTA BUNA!
goodfood.ro