Important

RETETA ZILEI | Salată de cartofi, ton, fasole şi boabe de soia

Ingrediente

300g de cartofi noi, tăiaţi bucăţi
175g de fasole verde, curăţată şi tăiată pe jumătate
175g boabe de soia, congelate
160g de ton bucăţi în apă, la conservă, scurs bine
o mână bună de frunze de rucola sau năsturel
PENTRU SOS
2 linguriţe de pastă harissa
1 lingură de oţet din vin roşu
2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare

Se aşază cartofii într-un vas cu apă clocotită şi se fierb 6-8 minute până sunt aproape moi. Se adaugă fasolea şi soia, după care se mai lasă pe foc încă 5 minute, până ce toate ingredientele sunt fierte. Între timp, se prepară sosul.

Se amestecă într-un bol mic pasta harissa şi oţetul, împreună cu un strop de condimente. Se adaugă treptat uleiul, până ce sosul se îngroaşă. Se scurg bine cartofii, se amestecă cu jumătate din cantitatea de sos şi se lasă la răcorit.

Se desfac bucăţile de ton pe straturi şi se adaugă peste cartofi. Se amestecă încet cu restul de sos. Se împarte toată cantitatea în patru boluri şi se serveşte fiecare porţie împreună cu o mână de rucola sau năsturel deasupra. Se poate servi atât caldă, cât şi rece.

POFTA BUNA!

 

goodfood.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page