RETETA ZILEI | Salată de cartofi noi calzi şi macrou afumat
Ingrediente
350g de cartofi noi
100g de crème fraîche (sau smântână grasă)
1 linguriţă de cremă de hrean
zeama de la 1 lămâie
2 macrouri afumate
1 mână de năsturel
Mod de preparare
Se fierb 350g de cartofi noi într-o cratiţă mare cu apă clocotită timp de 15-20 de minute sau până când sunt moi. Într-un vas mare, se amestecă 100g de crème fraîche (sau smântână grasă) cu 1 linguriţă de cremă de hrean şi sucul de la 1 lămâie.
Se asezonează bine cu piper negru proaspăt măcinat (nu este nevoie de sare deoarece macroul este sărat). Se scurg cartofii, se taie pe jumătate şi se pun deoparte câteva minute pentru a se răci. Se toarnă amestecul de crème fraîche şi se amestecă în aşa fel încât să acopere cartofii.
Se adaugă 2 macrouri afumate curăţate de piele şi tocate foarte mărunt şi o mână de năsturel; se amestecă din nou cu grijă. Se pune totul pe două farfurii şi se serveşte imediat.
POFTA BUNA!
goodfood.ro