Important

RETETA ZILEI | Salată caldă de quinoa cu brânză pe grătar

Ingrediente

3 linguri ulei de măsline extravirgin
1 ceapă mică roşie, tăiată felii
1 ardei mare copt, de la borcan,
tăiat în felii groase
200g de quinoa
500ml supă de legume
1 mână mică de pătrunjel, tocat grosier
coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie
un vârf mare de cuţit de zahăr
250g de brânză halloumi, tăiată în şase felii

Mod de preparare

Se încinge o lingură de ulei într-o cratiţă de dimensiuni medii. Se călesc ceapa şi ardeiul câteva minute, apoi se adaugă quinoa şi se mai ţine pe foc trei minute.

Se toarnă supa, se acoperă şi se scade focul. Se lasă la fiert uşor 15 minute sau până se înmoaie, apoi se adaugă jumătate din cantitatea de pătrunjel. Se amestecă.

Între timp, se încinge o tigaie-grătar. Se amestecă zeama şi coaja rasă de lămâie cu pătrunjelul şi cu uleiul rămas, zahărul şi un pic de sare. Se prăjeşte brânza pe ambele părţi, până devine aurie şi crocantă.

Se serveşte salata cu brânza coaptă. Se toarnă deasupra dressingul.

 

POFTA BUNA!

 

goodfood.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page