Important

RETETA ZILEI | Rulouri de primăvară

Zece rulouri de primăvară s-ar putea să fie mai mult decât poate familia ta mânca, dar, odată ce copiii se apucă să le asambleze, două de fiecare s-ar putea să nu ajungă. Pe cele care nu sunt coapte le poţi păstra la congelator, doar să nu le ungi cu ou înainte.

Ingrediente

300g tăieţei de orez pregătiţi

aproximativ 400g amestec de legume, feliate subţire şi puse în boluri
separate, cum ar fi ardei graşi roşii,
germeni de fasole, morcovi, frunze
de varză chinezească, ceapă verde

140g de creveţi fierţi
100g carne fiartă de pui sau de raţă, ruptă în bucăţi
2 căţei de usturoi tocaţi fin
1 bucată mică de ghimbir, tocată fin
1 pic de sos de soia
amestec chinezesc de cinci condimente, pentru presărat
8-10 foi de plăcintă rotunde (se găsesc la magazinele turceşti)
1 ou bătut
seminţe de susan pentru presărat (opţional)

PENTRU SOS
100g de ketchup (cu procent scăzut de zahăr şi de sare)
1 lingură oţet de vin alb
1 bucăţică de ghimbir dat prin răzătoare
1 vârf de cuţit de zahăr fin

Mod de preparare

Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se pun tăieţeii, legumele, creveţii şi carnea de pui în boluri individuale pentru ca fiecare să se servească singur. Copiii se spală pe mâini, îşi pun şorţuleţele, se aşază şi li se dă fiecăruia o lingură şi un bol pentru amestecat ingredientele. Lasă-i pe ei să aleagă ce ingrediente doresc (tăieţeii sunt foarte importanţi) pentru rulourile lor şi nu-i nicio problemă dacă vor să ronţăie din ele – toate ingredientele ori sunt fierte, ori pot fi mâncate crude. Se adaugă un pic de usturoi şi de ghimbir, un strop de sos de soia şi un praf de amestec chinezesc de cinci condimente în fiecare bol; lasă-i pe copii să le amestece.

Se dau bolurile la o parte şi se întinde o foaie de plăcintă în faţa fiecărui copil. Roagă-i să pună umplutura cu lingura pe o parte a foii de aluat, apoi dă-le oul bătut şi o pensulă, ca să poată unge marginile. Apoi ajută-i să ruleze corect şi curat: prima dată se îndoaie marginile peste umplutură, apoi se rulează cu totul.

Se pun rulourile pe o tavă de copt, cu partea unde se îmbină marginile aluatului în jos, se mai ung cu un pic de ou şi se presară cu seminţe de susan, după preferinţe. Încearcă să ţii minte care dintre copii a făcut fiecare rulou, ca să nu existe discuţii la final! Se coc rulourile 20-25 de minute sau până devin aurii.

Se face sosul în timp ce rulourile sunt în cuptor. Antrenează-i pe copii să amestece toate ingredientele până ce zahărul s-a dizolvat. Când rulourile de primăvară sunt aurii şi crocante, se scot din cuptor. Se lasă la răcit până ce pot fi apucate cu mâna, se taie în bucăţi potrivite copiilor mici, apoi lasă-i să la înmoaie în sos şi să le mănânce.

 

POFTA BUNA!

 

goodfood.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page